Opel va utiliza denumirea „eCorsa” pentru viitorul hatchback electric

Mărcile Opel și Vauxhall au confirmat că vor folosi numele „eCorsa” pentru versiunea cu propulsie electrică a viitoarei generații Corsa, care va debuta în anul 2020 și va fi produsă în cadrul uzinei din Zaragoza, Spania.

Grupul francez PSA a cumpărat brand-urile Vauxhall și Opel în 2017, ele alăturându-se astfel portofoliului din care fac parte Peugeot, Citroën și DS. Noul Corsa va fi primul model produs după achiziția efectuată de PSA și se va baza pe arhitectura CMP a conglomeratului francez, despre care se știe că va susține viitoarele automobile Peugeot 208 și DS 3 Crossback.

Planul companiei constă în reducerea numărului de arhitecturi utilizate de Opel și Vauxhall de la nouă la numai două, iar cealaltă se numește EMP2 și servește drept bază pentru o varietate de vehicule, începând cu Peugeot 308 și terminând cu DS 7 Crossback.

Varianta electrificată a platformei CMP va susține patru mașini electrice de mici dimensiuni oferite de mărcile PSA până în anul 2021, iar prima dintre ele va fi lansată de DS, cu ocazia Salonului Auto de la Paris din această toamnă.

Comments are closed.