Opel prezintă noua versiune Grandland X Hybrid4

Compania germană Opel continuă implementarea planului strategic PACE! prin lansarea unei variante cu tracțiune integrală și propulsie hibridă plug-in a modelului Grandland X, pe care o poziționează în vârful gamei sale de SUV-uri.

Noul Grandland X Hybrid4 poate fi comandat opțional cu o capotă de culoare neagră și combină puterea unui motor turbo pe benzină de 1,6 litri cu abilitățile a două unități electrice pentru a dezvolta, în total, 300 CP. Potrivit datelor preliminare, noul sistem garantează un consum mediu de combustibil de 2,2 litri/100 km și emisii de CO2 de 49 g/km.

Propulsorul de 1,6 litri, cu patru cilindri și injecție directă, livrează 200 CP și este susținut de cele două unități electrice în stare să dezvolte 109 CP, alături de un pachet de baterii litiu-ion de 13,2 kWh. Motorul electric din față este cuplat la o transmisie automată electrificată cu opt trepte de viteză, iar cel de-al doilea propulsor electric, invertorul și diferențialul sunt integrate în axul spate pentru a oferi tracțiune integrală atunci când este nevoie.

Șoferii au la dispoziție patru moduri de rulare – electric, hibrid, AWD și Sport – care permit ajustarea caracteristicilor de bază ale mașinii la diferite tipuri de suprafețe. Deplasarea în modul complet electric se poate realiza pe o distanță maximă de 50 km, conform standardelor NEDC, iar reîncărcarea bateriei durează aproximativ o oră și 50 de minute la o priză de 7,4 kW.

Pentru a îmbunătăți și mai mult eficiența, vehiculul include un sistem de recuperare a energiei pe durata frânării și a decelerării. Cu ajutorul acestei tehnologii, autonomia electrică poate crește, în medie, cu până la 10%.

Grandland X Hybrid4 face parte din noua generație de mașini cu propulsie electrificată oferite de Opel și va ajunge în posesia clienților începând din prima parte a anului 2020. Întregul portofoliu al constructorului auto german va fi electrificat până în 2024.

Comments are closed.