Opel a început producția noului Corsa în cadrul uzinei din Zaragoza

Cea de-a șasea generație a popularului model Opel Corsa este construită, începând din această săptămână, în incinta fabricii din Zaragoza, Spania, a grupului francez PSA.

Noul automobil promite să fie mai modern, mai eficient, mai dinamic și mai atractiv decât predecesorii săi. În plus, noul Corsa este unul dintre cele mai aerodinamice vehicule din segmentul său și este considerabil mai ușor decât versiunea anterioară, astfel că în configurația de bază cântărește mai puțin de 1.000 kg. La toate acestea se adaugă motorizările mult mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și emisiilor de CO2.

„Corsa nu este doar unul dintre cele mai de succes modele din istoria recentă, cu vânzări de aproape 14 milioane de unități în ultimii 37 de ani, ci este și un punct de hotar în ofensiva noastră de electrificare. Începând din 2020 vom construi la Zaragoza varianta Corsa-e, primul Opel complet electric produs în Europa”, a declarat Michael Lohscheller, CEO-ul companiei Opel.

Corsa-e dispune de un motor electric în stare să dezvolte 136 CP (100 kW) și permite obținerea unei autonomii de 330 km, conform standardelor WLTP. Până în anul 2024, toate modelele din portofoliul Opel vor avea câte o versiune electrică.

Comments are closed.