Opel a dezvăluit oficial noua generație Mokka

Producătorul auto german Opel prezintă acum cea de-a doua generație a modelului compact Mokka, despre care subliniază că îmbină modernitatea cu plăcerea de a conduce. Vehiculul este disponibil pentru început cu o tehnologie de propulsie 100% electrică, fiind potrivit atât pentru deplasările zilnice prin oraș, cât și pentru călătoriile pe distanțe lungi.

„Noul Mokka va întoarce multe capete și va schimba percepția despre marca noastră! Odată cu noul Mokka, reinventăm brand-ul Opel și ducem designul într-o fază superioară. El surprinde tot ce reprezintă marca noastră în prezent și în viitor. Mokka este distractiv, eficient și inovator, în același timp. În plus, încorporează perfect valorile Opel într-o manieră cât se poate de progresivă. Acesta este primul Opel disponibil cu propulsie electrică încă de la început”, a declarat Michael Lohscheller, CEO-ul companiei germane.

Deși are ampatamentul cu 2 mm mai mare, noul Mokka este cu 12,5 cm mai scurt decât predecesorul său, însă le oferă celor cinci ocupanți un interior suficient de spațios și un volum al portbagajului de până la 350 de litri. Vehiculul are doar 4,15 metri lungime, astfel că este foarte ușor de manevrat și de parcat în zonele urbane sau suburbane aglomerate.

Cea de-a doua generație Mokka se bazează pe o nouă versiune a platformei CMP, schimbare care a dus la reducerea greutății cu aproximativ 120 kg și la creșterea rigidității torsionale cu 30%. Avantajele sunt evidente în acest caz, mașina consumând o cantitate mai mică de energie, fiind totodată mai agilă și mai ușor de condus.

În plus, Mokka este primul model care beneficiază de noul design frontal implementat de compania germană – Opel Vizor, precum și de noua generație a cockpit-ului complet digital – Opel Pure Panel.

O altă noutate absolută în toată istoria mărcii Opel este aceea că noul Mokka este disponibil încă din prima zi cu o tehnologie de propulsie 100% electrică. Motorul instalat în structura noului crossover german dezvoltă 100 kW (136 CP) și un cuplu maxim de 260 Nm. Șoferii pot alege ca deplasarea să se facă într-unul din cele trei moduri distincte oferite de Opel – Normal, Eco și Sport – în funcție de preferințe. Viteza maximă este limitată electronic la 150 km/h pentru a economisi energia stocată în interiorul bateriei de 50 kWh și a permite obținerea unei autonomii de până la 322 km, conform standardelor WLTP.

Noua generație Opel Mokka va fi lansată spre vânzare la sfârșitul acestei veri și este așteptată să ajungă în showroom-uri în prima parte a anului 2021. Pe lângă varianta echipată cu motorizare 100% electrică, din gamă vor face parte și opțiuni prevăzute cu propulsoare diesel, respectiv pe benzină.

Comments are closed.