O revista auto din Provincie la Paris


Galerie foto

Ca orice manifestare de prim rang, Salonul Auto de la Paris atrage ca un magnet. Nu doar pentru ca inchide sezonul auto international, fiind ultimul prilej pentru constructori sa-si prezinte noutatile anului viitor, ci mai ales pentru ca, fiind gazduit pe malurile Senei, trebuie musai sa imprumute cite ceva din sarmul orasului iubirii si luminilor.

Si daca standurile n-au continut noutati care chiar sa rupa gura tirgului, cam toti constructorii s-au intrecut in amenajarea spatiilor pe care le-au avut la dispozitie. Expuneau la Paris si indiferent ce aveau inauntru totul trebuia sa straluceasca la exterior. Am fost putin dezamagit ca am asistat la prea putine premiere mondiale ale masinilor de serie ce ar putea stirni in special interesul pe piata rom^neasca. Poate ca am avut aceasta senzatie si pentru ca mai nimeni n-a pastrat secret vreun model, mai toti preferind sa prezinte fotografii si sa dezvaluie amanunte chiar si cu citeva saptamini inainte de eveniment.
Una dintre exceptii s-a numit Dacia Logan Break, dar modelul fusese surprins de un fotograf-spion inainte de lansare, model pe care Auto PLAY vi l-a prezentat cu promptitudine in numarul trecut. Logan MCV a stirnit un oarecare interes la Paris printre ziaristii prezenti in zilele rezervate mass-mediei, dar el va face cu siguranta valuri pe piata autohtona, nefiind exclus sa revolutioneze segmentul break-urilor.

In rest, cum spuneam, putine modele de serie asteptate, iar printre acestea o avalansa de SUV-uri, constructorii intrecindu-se in concepte, ca doar expuneau la Paris, si trimitind la inaintare designerii sa explice de ce n-au fost gata la timp cu masinile pe care publicul le asteapta. Iar in afara de concepte, mai toate standurile gazduiau masini bazate pe combustibili alternativi la benzina si motorina, atentia acordata mediului fiind omniprezenta.

Comments are closed.