O platformă BMW ar putea susține două SUV-uri din gama Jaguar

Potrivit unor informații recente, marca britanică Jaguar plănuiește să lanseze două noi SUV-uri de mici dimensiuni pe care să le construiască pe baza unei platforme oferite de BMW, ca parte a acordului dintre cele două companii.

Alianța dintre grupul Jaguar Land Rover și BMW vizează, în primul rând, dezvoltarea de sisteme de propulsie pentru mașini electrice și electrificate. Dar publicația britanică Autocar susține acum că BMW le va furniza britanicilor o serie de motoare termice prevăzute cu patru și șase cilindri, atât în formă standard, cât și hibridă.

În plus, în cadrul acestui parteneriat BMW ar urma să pună la dispoziția experților Jaguar Land Rover mai multe platforme dedicate vehiculelor de mici dimensiuni. Două automobile Jaguar s-ar afla deja în primele stadii ale procesului de dezvoltare, pornind de la arhitectura FAAR a firmei germane, pentru a ajunge pe piață la mijlocul deceniului viitor. Conform sursei menționate anterior, ar fi vorba despre două SUV-uri compacte.

Mai mult decât atât, noile generații Range Rover Evoque și Land Rover Discovery Sport, așteptate să debuteze în cea de-a doua jumătate a deceniului viitor, ar putea să fie construite cu ajutorul tehnologiilor produse de BMW.

Comments are closed.