Noutăţi de toate felurile

Sigur că pauza competiţională din F1, care de obicei caracterizează perioada trecerii de la un an la altul, îşi are surprizele ei. În primul rând, până la definitivarea echipelor, cu schimbările de componenţă în cockpit-uri sau la managementul scuderiilor, se vorbeşte despre noile cerinţe regulamentare ce vor fi aplicate în noul sezon.

Mai mult, noua administraţie a Marelui Circ are în vedere modificări constructive  pe perioade mai lungi de timp, un termen fiind, de exemplu, 2021. Dar ceea ce pare  interesant în acest an este faptul că nu doar monoposturile vor fi supuse la obişnuitele modificări constructive. Se preconizează impunerea unor mănuşi speciale pentru piloţi, care vor fi avea în ţesătura de bază senzori ce vor da date despre evoluţia pulsului acestora şi a tensiunii sangvine. Denumite biomănuşi, elementele de echipament se aliniază astfel la acţiunea de electronizare a Formulei 1.

Important este ca variaţiile care s-ar putea ivi, fireşti pentru activitatea depusă de un pilot de curse, să nu ducă le decizii de retragere medicală din concurs pe criterii de puls mărit sau tensiune arterială peste normal. Spectacolul sportiv ar deveni prea cazon. În sensul figurat, desigur.

Comments are closed.