Noul Volkswagen T-Cross – Cât de special poate deveni cotidianul

+-+

Volkswagen continuă ofensiva de SUV-uri pe care a început-o în anul 2015 prin intermediul modelului de clasă mică T-Cross. Acesta este cel mai mic SUV din gama Volkswagen, fiind mai scurt şi mai potrivit pentru deplasările urbane decât T-Roc şi mai compact decât Tiguan.

„Modelele din categoria SUV lansate de Volkswagen până acum pe piaţa din România au fost foarte bine primite de clienţi. Noul T-Cross completează portofoliul mărcii pe acest segment, alăturându-se deja consacratelor Tiguan, T-Roc sau Touareg. Ne aşteptăm la un succes similar, luând în calcul cererea foarte mare pentru seria din ediţia limitată. Segmentul SUV va ajunge să deţină o pondere de 40% în vânzările totale ale mărcii până la sfârşitul anului”, a declarat Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen.

Noul T-Cross poate fi comandat în două variante de motor pe benzină, în acord cu standardele de emisii Euro 6d-TEMP. Cele două motoare 1.0 TSI în trei cilindri cu filtru de particule generează 70 kW/95 CP, respectiv 85 kW/115 CP. Versiunile de 115 CP vin şi cu cutii de viteze cu dublu ambreiaj DSG.

T-Cross este construit pe platforma modulară transversală (MQB - Modulare Querbaukasten), care permite poziţionarea punţii frontale mult mai în faţă. La o lungime totală de 4,11 metri, ampatamentul obţinut de 2,56 metri este unul relativ mare, creând astfel condiţiile necesare pentru un interior generos, cu suficient spaţiu pentru cinci persoane. Pentru o şi mai mare versatilitate, scaunele din spate pot fi ajustate cu 14 cm în aşa fel încât pasagerii să beneficieze de mai mult loc pentru picioare sau pentru a creşte capacitatea portbagajului de la 385 la 455 de litri.

Interiorul modelului T-Cross poate fi folosit în manieră foarte flexibilă: alături de bancheta glisantă şi fracţionată, care vă permite să creaţi un spaţiu enorm de transport, şi interiorul în sine dă senzaţia de spaţiu aerisit, graţie designului său ingenios.

Iar cotiera centrală ajustabilă pe înălţime şi longitudinal contribuie, de asemenea, la confortul excelent. Sistemul de spaţii de depozitare este încă un punct forte al maşinii. Mai exact, este vorba de mai multe puncte, maşina oferind numeroase compartimente practice la bord, ca de exemplu suportul pentru pahare şi spaţiul special pentru telefonul mobil din consola centrală, precum şi compartimentele din portiere şi din cotiera centrală. Sub scaunul din dreapta faţă veţi găsi un sertar, în care puteţi pune, de exemplu, manualul de utilizare. Vă puteţi păstra lucrurile la îndemână, de asemenea, în buzunarele de pe spătarele scaunelor din faţă sau în compartimentul mare din cotiera centrală.

Scaunele din faţă oferă numeroase avantaje în privinţa confortului: opţional, spătarul scaunului din faţă dreapta poate fi rabatabil complet. Astfel vă oferă spaţiul necesar pentru a transporta obiectele de mari dimensiuni.

Mai mult spaţiu pentru stilul tău personal.

Vă place ca maşina dumneavoastră să aibă acel ceva special şi să aibă, totodată, o notă personală: nota dumneavoastră? Atunci, veţi fi încântat de interiorul oferit ca dotare standard, precum şi de opţiunile de personalizare disponibile pentru T-Cross: trei pachete cu elemente de design diferite pentru inserţiile decorative. Alegeţi pachetul preferat şi conferiţi-i automobilului dumneavoastră T-Cross o personalitate mai expresivă, cu diferitele nuanţe pentru secţiunile interioare şi pernele laterale ale scaunelor, precum şi elementele de decor şi aplicaţiile pentru consola centrală.

Alături de numeroasele posibilităţi de personalizare, T-Cross oferă şi un nivel excelent de confort: liniile de echipare T-Cross şi Life sunt dotate cu scaune confortabile, de calitate superioară, acoperite cu material textil. Dacă optaţi pentru T-Cross Style, veţi lua loc pe scaune sport-confort.

Iar iluminarea ambientală indirectă de care dispune linia de echipare Style şi, opţional, şi versiunea T-Cross Life, va genera la interior o atmosferă cu adevărat specială, pentru că va crea accente de lumină decente, la interiorul automobilului dumneavoastră T-Cross, care vor fi plăcute mai ales la drum lung pe întuneric, conferindu-i totodată interiorului un stil rafinat şi individual.

Digitalizat şi cu sisteme de sunet puternice

Noul crossover Volkswagen propune mai multe noutăţi la capitolul digitalizare. T-Cross permite încărcarea wireless a telefoanelor mobile şi are patru porturi USB (două în faţă şi două în spate) care permit redarea melodiilor preferate fie de pe telefon, fie cu ajutorul serviciilor de streaming. Pentru iubitorii muzicii, varianta opţională pentru sistemul de sunet, „Beats”, include un amplificator auto de 300 de waţi cu opt canale şi un subwoofer poziţionat în portbagaj. Oferta este completată de sistemul Keyless Acces, disponibil opţional, sau afişajul Digital Cockpit cu ecran touchscreen de opt inch şi cea mai recentă generaţie „Active Info Display”.

Numeroase sisteme de asistenţă în dotarea standard

Noul T-Cross este dotat încă din echiparea standard cu numeroase sisteme de asistenţă pentru şofer, care până în prezent erau rezervate exclusiv claselor auto superioare. Printre acestea se numără Front Assist, sistemul de monitorizare a pietonilor şi cel de frânare de urgenţă în zone urbane, Lane Assist, Hill Start Assist şi Blind Spot Monitor cu sistem integrat Rear Traffic Alert. Opţional pot fi adăugate sistemele Driver Alert, Adaptive Cruise Control şi sistemele de asistenţă pentru parcare. Alt pachet cuprinde Front Assist Area Monitoring System cu funcţia Pedestrian Monitoring.

Două variante de echipare

Românii care doresc să comande noul T-Cross pot alege între două variante diferite de echipare: Life şi Style. Printre dotările suplimentare din versiunea de echipare Style se numără farurile LED MID şi cele de ceaţă, detectorul de oboseală sau sistemele de asistenţă Adaptive Cruise Control şi Front Assist, plus elemente de design de tipul iluminării ambientale, barelor de plafon cromate, jantelor din aliaj uşor „Chesterfield” sau volanul multifuncţional din piele.

La fel ca modelul Polo, noul T-Cross este asamblat în cadrul uzinei Volkswagen din Navarra, Spania. Compania îşi propune să investească acolo aproximativ un miliard de euro pentru a veni în întâmpinarea cererii în continuă creştere de pe piaţa SUV-urilor compacte.

De asemenea, Volkswagen va produce în America de Sud şi China versiuni ale automobilului T-Cross în conformitate cu nevoile clienţilor din aceste regiuni.

+++

Comments are closed.