Noul Volkswagen Golf va ajunge pe piață anul viitor

Constructorul auto german Volkswagen a confirmat că noua generație a modelului Golf va intra în producție în iunie 2019, iar acum a dezvăluit o schiță care surprinde câteva dintre detaliile de design exterior ale popularului vehicul.

Noul Golf va fi ceva mai lung și mai lat decât predecesorul său, iar semnătura sa luminoasă se pare că va fi asemănătoare celei văzute la noul Touareg. În plus, el va avea rolul de a duce marca Volkswagen în era mașinilor complet conectate și prevăzute cu numeroase funcții de conducere autonomă.

Golf va trece prin cea mai mare transformare din ultimii 43 de ani având vedere faptul că Volkswagen plănuiește să instaleze tehnologii de propulsie hibridă în structura noii generații, să restrângă linia de variante și să modifice total designul interior, notează AutoExpress.co.uk.

Structura va fi asigurată de o versiune actualizată a platformei MQB, așa că se așteaptă ca oferta să includă o mare parte din motoarele și transmisiile actuale. Totodată, greutatea vehiculului ar urma să se diminueze cu până la 70 kg datorită folosirii unor materiale mai ușoare.

Derivatele GTI și R vor beneficia de îmbunătățiri ale performanțelor, la fel și varianta hibridă plug-in GTE. În schimb, modelul electric e-Golf nu va primi o nouă generație ca o consecință firească a lansării familiei de automobile I.D.

Comments are closed.