Noul Volkswagen Golf R Variant se pregătește de lansarea oficialăConstructorul auto german Volkswagen va prezenta versiunea R de înaltă performanță a break-ului Golf Variant la doar câteva luni după ce a anunțat includerea în portofoliu a noului hatchback de top Golf R.

Noul Golf R Variant a fost surprins la teste într-o zonă acoperită cu zăpadă din Europa, iar din fotografiile publicate de revista britanică Auto Express se pot observa câteva dintre modificările de design exterior prin care a trecut modelul standard. Vehiculul va beneficia de o bară de protecție frontală redesenată și o grilă a radiatorului de dimensiuni mai mari pentru a asigura o ventilație optimă a motorului puternic. Totodată, se remarcă jantele din aliaj ceva mai voluminoase, etrierele de culoare albastră, specifice liniei R, sistemul de evacuare cu patru terminații și cârligul de remorcare integrat în partea din spate.

Punerea în mișcare a noului Golf R Variant va fi realizată de un motor turbo de 2 litri, cu patru cilindri, despre care se știe că este capabil să dezvolte 316 CP și un cuplu maxim de 420 Nm în structura hatchback-ului Golf R. Propulsorul vine conectat la o transmisie DSG cu șapte rapoarte și la un sistem de tracțiune integrală, permițând accelerarea de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 5 secunde.Comments are closed.