Noul Volkswagen Arteon: un model, două versiuni

Constructorul auto german Volkswagen a dezvăluit în premieră mondială noul fastback Arteon și a prezentat, în același timp, cea de-a doua variantă a acestei gamei – noul Arteon Shooting Brake – aducând astfel o interpretare complet diferită a conceptului de break.

„Volkswagen va lansa 34 de modele noi în acest an. Nu a existat niciodată o ofensivă atât de puternică în toată istoria mărcii. Arteon Shooting Brake extinde linia noastră de produse în importantul segment al vehiculelor de clasă medie. El va stabili noi standarde în clasa lui cu ajutorul designului dinamic, al funcționalității ridicate și al tehnologiilor moderne”, a declarat Ralf Brandstätter, directorul de operațiuni și CEO-ul desemnat al brand-ului Volkswagen.

Noile versiuni Arteon și Arteon Shooting Brake sunt caracterizate printr-un design expresiv și avangardist. Printre elementele distinctive se numără banda luminoasă din față, detaliile cromate și noile fante de ventilație din spate. În plus, grila radiatorului, capota alungită și semnătura luminoasă ajută cele două automobile să iasă în evidență cu multă ușurință.

Atât Arteon, cât și Arteon Shooting Brake beneficiază de cele mai recente inovații tehnice, iar una dintre ele este sistemul de propulsie plug-in hybrid, inclus în premieră în această gamă. Opțiunile Arteon eHybrid și Arteon Shooting Brake eHybrid promit o autonomie electrică extinsă, astfel că le vor permite șoferilor să efectueze deplasările zilnice fără emisii de noxe.

Rolul vârfului de gamă va fi îndeplinit de noul Arteon R, despre care Volkswagen anunță că dispune de o tehnologie progresivă denumită R-Performance Torque Vectoring, prin intermediul căreia cuplul este distribuit variabil între cele două punți și între cele două roți din spate, în funcție de situație.

De asemenea, noile modele din familia Arteon promit să ofere un spațiu interior generos pentru șofer, pasageri și bagaje, dat fiind faptul că se bazează pe arhitectura modulară MQB. Spațiul maxim pentru picioare de care se pot bucura ocupanții locurilor din spate este de 1.016 mm, o valoare impresionantă pentru această clasă. În momentul în care niciunul dintre scaune nu este pliat, capacitatea portbagajului însumează 565 de litri în cazul versiunii Arteon Shooting Brake, respectiv 563 de litri în cazul fastback-ului.

Însă inovațiile tehnice nu vizează doar sistemele de propulsie, ci și funcțiile de asistență IQ.DRIVE. Una dintre noutăți o constituie tehnologia opțională Travel Assist care permite rularea parțial autonomă la viteze de până la 210 km/h pentru a micșora efortul șoferilor în momentele în care trebuie să se deplaseze printr-un trafic aglomerat.

Comments are closed.