Noul SUV Tesla Model Y a fost dezvăluit oficial

Constructorul auto american Tesla prezintă mult așteptatul SUV de clasă medie Model Y, un vehicul dezvoltat în așa fel încât să garanteze un nivel maxim de versatilitate și siguranță. Versiunea de bază – Standard Range – are un preț de pornire de 39.000 de dolari, clienții urmând să aibă la dispoziție și variantele Long Range, Dual-Motor All-Wheel Drive și Performance.

Tesla Model Y este suficient de spațios pentru a putea transporta în condiții optime de confort șapte adulți și bagajele acestora. SUV-ul promite să ofere performanțe superioare cu ajutorul tehnologiilor avansate pe care le integrează în structura sa. Sistemul de propulsie electric permite accelerarea de la 0 la 100 km/h în puțin peste 3,5 secunde și atingerea vitezei maxime de 240 km/h. În plus, varianta de bază va avea o autonomie de 370 km, în timp ce derivata Long Range va putea parcurge până la 480 km după încărcarea completă a pachetului de baterii.

Model Y beneficiază de un plafon panoramic din sticlă, iar scaunele cu poziționare înaltă accentuează sentimentul de spațiozitate la interior. La fel ca Model 3, noul SUV nu are nevoie de cheie pentru a permite intrarea în habitaclu. El se conectează la smartphone și include un singur ecran tactil cu diagonala de 15 inch prin intermediul căruia pot fi controlate funcțiile principale.

Tesla precizează că Model Y a fost creat pentru a deveni cel mai sigur SUV de clasă medie din lume. Vehiculul are o structură rigidă, centrul de greutate poziționat jos, un design exterior aerodinamic și promite să fie extrem de eficient în materie de consum al energiei.

Livrările sunt programate să înceapă în toamna anului 2020 pentru variantele Performance, Long Range Rear-Wheel Drive și Dual-Motor All-Wheel Drive, în timp ce versiunea Standard Range a noului SUV Tesla Model Y va ajunge în posesia cliențilot din primăvara anului 2021.

Comments are closed.