Noul SUV plug-in hybrid Volkswagen Touareg R va debuta la Geneva

Compania germană Volkswagen își extinde oferta de vehicule cu propulsie electrificată prin intermediul versiunii plug-in hybrid Touareg R, pe care o va expune, în premieră mondială, în cadrul ediției din acest an a Salonului Auto Internațional de la Geneva, programată să înceapă în data de 3 martie.

Touareg R este primul model din familia R-Line disponibil cu un sistem hibrid de propulsie. El își propune să îmbine performanțele superioare cu eficiența specifică tehnologiilor electrificate. În momentul în care bateria este încărcată suficient, noul SUV pornește în modul electric E-Mode și poate rula fără emisii de noxe cu o viteză maximă de 140 km.

Sistemul plug-in hybrid dezvoltă o putere combinată de 462 CP (340 kW) și un cuplu maxim de 700 Nm cu sprijinul motorului V6 turbo de 3 litri pe benzină (250 kW/340 CP), precum și al unității electrice în stare să genereze 100 kW (136 CP). Pachetul este completat de o transmisie automată cu opt trepte de viteză, un sistem de tracțiune integrală 4Motion și o baterie litiu-ion cu o capacitate de 14,1 kWh instalată sub compartimentul bagajelor.

Datorită acestor caracteristici tehnice, Touareg R are o capacitate de tractare maximă de 3,5 tone, el fiind primul SUV plug-in hybrid din industria auto echipat cu sistemul Trailer Assist care oferă asistență pentru manevrarea în perfectă siguranță a unei remorci. În plus, cea mai recentă versiune a funcției Travel Assist garantează asistență pe durata deplasărilor la viteze de până la 250 km/h.

Noul Volkswagen Toureg R este așteptat să ajungă pe piață în cea de-a doua jumătate a anului 2020.

Comments are closed.