Noul Renault Fluence — Strategia de reinnoire a designului continua

Galerie foto

Noul Renault Fluence continuă strategia de reînnoire a designului Renault, fiind al doilea model al gamei, după noul Clio, care adoptă noua identitate vizuală a mărcii. România se va număra printre primele ţări de comercializare ale noului model, începând cu ianuarie 2013.

Partea frontală valorizată de sigla proeminentă poziţionată vertical pe fond glossy black, accentuată de inserţii cromate, îi conferă o alură sportivă şi dinamică. Farurile de zi cu tehnologie LED, evidenţiate de elementele cromate şi glossy black, aduc un plus de atractivitate. Designul interior a evoluat, instrumentele de bord cu afişaj digital regăsindu-se pe toate versiunile. Habitaclul foarte spaţios este pus în valoare de noile tapiţerii, la cel mai ridicat nivel de calitate şi confort din segmentul său.

Noutatea absolută este reprezentată de motorul 1,6 dCi 130 CP, cel mai puternic din clasa sa pentru acest nivel de cilindree, surprinzând şi prin consumul redus de 4,6 l/100 km şi un nivel scăzut al emisiilor de CO2: 119 g CO2/km.

Noul motor 1.6 16V 115 CP, asociat unei cutii de viteze automate CVT X-Tronic, de ultimă generaţie, îmbină plăcerea unui stil de condus facil, fluid, cu performanţe dinamice ridicate. Toate acestea cu o scădere semnificativă a consumului la 6,4 l/100 km (-1,3 litri) şi a emisiilor, care s-au redus cu 15%, atingând valoarea de 149 g de CO2/km.

Împreună cu motorul Diesel dCi 110 EDC (Efficient Dual Clutch -- cutie automată cu dublu ambreiaj) disponibil deja, noul Renault Fluence propune o ofertă dublă de transmisie automată atât benzină, cât şi Diesel.

Sistem card mâini libere cu închidere centralizată a maşinii de la distanţă, senzori de parcate spate, frână de parcare automată. Noul Renault Fluence integrează numeroase echipamente tehnologice care vin în sprijinul şoferului şi care devin astăzi esenţiale mai ales pentru traseele urbane. Un vehicul conectat încă de la primul nivel de echipare, Fluence este echipat cu noile sisteme radio Bluetooth® , dotate cu port USB şi priză Jack.

Noul Renault Fluence propune, ca dotare opţională pe cvasi-totalitatea gamei, o inovaţie majoră : tableta multimedia integrată, Renault R-Link, conectată la internet şi la maşină, ce permite accesul rapid la informaţii şi funcţii datorită ecranului tactil şi a recunoaşterii comenzilor vocale. Renault R-Link grupează funcţii multiple: sistem de navigaţie, radio, telefonie, audiostreaming Bluetooth®, muzică şi posibilitatea de a conecta device-uri externe. De asemenea, va deschide accesul către R-Link Store, un catalog extins de aplicaţii auto ce pot fi descărcate în acelaşi mod ca şi aplicaţiile pentru smartphone-uri şi care va fi disponibil ulterior.

Comments are closed.