Noul Range Rover Evoque – Echilibru perfect

Dezvoltarea noului Range Rover Evoque a pornit de la designul original şi a fost obţinută o evoluţie sofisticată a siluetei distinctive de coupé, care se caracterizează prin plafonul înclinat în partea din spate şi garda la sol ascendentă.

Proporţiile echilibrate ale vehiculului comercializat în 127 de ţări din lume sunt susţinute de arcurile robuste şi jantele cu diametrul de 21 inch datorită cărora se generează o atitudine puternică şi dinamică. Designul exterior este completat de farurile înguste Matrix LED care contribuie la producerea unei semnături luminoase originale, mânerele escamotabile, accentele din cupru patinat şi detaliile Optional R-Dynamic.

Interiorul a fost desenat cu multă atenţie şi îmbină liniile simple cu suprafeţele neaglomerate şi materialele premium pentru a crea un habitaclu minimalist, luxos şi digital. Materialele textile fabricate prin reciclarea plasticului sunt oferite ca alternativă premium pentru piele, fiind vorba aici despre opţiunile Kvadrat, Dinamica, Eucalyptus şi Ultrafabrics. Habitaclul a fost construit în aşa fel încât să fie un spaţiu liniştit, care să le asigure pasagerilor şi şoferului confortul şi tehnologiile de care au nevoie, cum ar fi sistemul Touch Pro Duo însoţit de două ecrane tactile, scaunele ajustabile în 16 moduri diferite şi funcţia de ionizare a aerului.

Range Rover Evoque se bazează pe noua platformă Premium Transverse Architecture, are 4,37 metri lungime şi un ampatament mai mare decât cel al predecesorului său, fapt care le permite pasagerilor de pe locurile din spate să beneficieze de un spaţiu mai mare cu 20 mm în zona picioarelor.

Încă din clipa lansării pe piaţă, clienţii au la dispoziţie o versiune micro-hibridă prevăzută cu o tehnologie de 48 de volţi, iar gama va fi completată cu o derivată hibridă plug-in. Din categoria variantelor echipate cu motorizare convenţională, cele mai scăzute emisii de CO2, respectiv 143 g/km, sunt emise de vehiculul dotat cu o unitate diesel Ingenium de 150 CP şi o transmisie manuală.

Transmisia automată a modelului Range Rover Evoque dispune de 9 trepte de viteză cu o etajare apropiată pentru a asigura în permanenţă cuplarea treptei de viteză potrivite în vederea reducerii consumului de combustibil şi îmbunătăţirii acceleraţiilor. Schimbările treptelor de viteză sunt aproape imperceptibile, iar momentul acestora este adaptat inteligent în funcţie de stilul de condus.

Oferta include funcţiile de siguranţă activă Lane Keep Assist, Autonomous Emergency Braking şi Driver Condition Monitor, Evoque fiind primul model Land Rover echipat cu tehnologia Smart Settings, care utilizează algoritmi de inteligenţă artificială pentru a învăţa preferinţele şoferului în materie de poziţionare a scaunului, muzică şi setări ale sistemului de climatizare.

Oglinda retrovizoare interioară ClearSight şi sistemul de vizibilitate ClearSight reprezintă premiere pentru Land Rover. Acestea asigură vizibilitatea în zonele care în mod normal sunt ascunse şi oferă un plus de încredere la deplasarea în off-road sau în aglomeraţia marilor oraşe.

Echilibrul perfect între capabilităţile în off-road şi comportamentul pe şosea sporesc plăcerea de a conduce modelul Range Rover Evoque. Cu o multitudine de tehnologii, precum transmisia activă şi suspensia adaptivă dinamică, Range Rover Evoque oferă un comportament rutier sigur, indiferent de condiţiile de deplasare.

Prin îmbinarea rafinamentului cu manevrabilitatea în off-road, Range Rover Evoque asigură depăşirea cu uşurinţă a situaţiilor dificile, cu ajutorul sistemelor Terrain Response 2, de detectare a adâncimii vadului şi de control la coborârea pantelor.

Maşina asigură un control optim al cuplului la pornirea de pe loc în condiţii de aderenţă redusă. Pornirea de pe loc în condiţii de aderenţă redusă este activă până la viteza de 30 km/h - moment în care vehiculul revine la modul selectat de către şofer.

Sistemul de detectare a adâncimii vadului, disponibil opţional, elimină stresul generat de traversarea râurilor. Indică în timp real adâncimea apei pe care o traversează vehiculul şi va avertizează dacă nivelul acesteia se apropie de limita maximă de 600 mm.

Sistemul All Terrain Progress Control permite şoferilor să seteze şi să menţină o viteză constantă în condiţii dificile. All Terrain Progress Control funcţionează ca un sistem de control al vitezei de croazieră convenţional, la viteze cuprinse între 1,8 şi 30 km/h.

Comments are closed.