Noul Peugeot 508 PSE debutează cu un sistem de propulsie plug-in hybrid

Divizia Sport Engineered a constructorului auto francez Peugeot a dezvăluit oficial un nou tip de performanță. Este vorba despre modelul 508 PSE, disponibil în două versiuni diferite, care îmbină o tehnologie de tracțiune integrală cu un sistem de propulsie plug-in hybrid pentru a le permite clienților să se bucure de noi senzații și experiențe de condus.

Odată cu noile automobile, Peugeot face un pas important către era în care se va pune accent pe electrificare, din dorința de a crea vehicule capabile să ofere valori impresionante de putere. Echipele sale de ingineri și șoferi de teste își pun în joc toată expertiza și pasiunea pentru a ajuta la dezvoltarea noilor tehnologii.

Variantele de înaltă performanță ale noilor modele 508 Fastback și 508 SW sunt primele produse construite de divizia Peugeot Sport Engineered. Ele oferă o combinație perfectă între sportivitate și performanță, fiind cele mai puternice mașini de serie incluse vreodată în portofoliul mărcii franceze.

Punerea în mișcare se realizează cu ajutorul unui motor termic, susținut de alte două unități electrice instalate pe puntea față, respectiv pe axul spate, pentru a asigura un nivel optim de tracțiune pe orice tip de suprafață. În total, sistemul de propulsie generează 360 CP și un cuplu de 520 Nm, permițând accelerarea de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde și atingerea vitezei maxime de 255 km/h (limitată electronic).

Șoferii au posibilitatea de a selecta dintr-un număr de cinci moduri diferite de rulare, în funcție de preferințe. În modul Electric, mașina se deplasează fără emisii de noxe pe o distanță maximă de 42 km, în timp ce opțiunea Hybrid trece automat de la motorul termic la puterea electrică, în funcție de circumstanțe, pentru a optimiza consumul de combustibil.

De cealaltă parte, modul Sport permite utilizarea la maximum a celor 360 CP. În acest caz, interfața încorporează un sistem audio digital care amplifică sunetul motorului. În plus, sunt ajustate setările direcției, suspensiei și pedalei de accelerație pentru obținerea unor performanțe de top.

La interior, arhitectura Peugeot i-Cockpit integrează un volan compact, un head-up display 100% digital și un touchscreen capacitiv cu diagonala de 10 inch amplasat pe consola centrală. În materie de siguranță, noul 508 Peugeot Sport Engineered beneficiază de aceleași tehnologii ca versiunea standard 508, printre care se numără funcții precum Night Vision, Adaptive Cruise Control, Stop & Go, Lane Departure Warning System și Automatic Emergency Braking.

Noul model Peugeot 508 PSE va fi asamblat în cadrul uzinei din Mulhouse, Franța.

Comments are closed.