Noul Peugeot 308 – Spiritul tehnologiei avansate

Pregăteşte-te pentru întâlnirea cu noul Peugeot 308 şi personalitatea sa puternică! Odată cu noua generaţie a modelului 308, Peugeot scrie cel mai recent capitol din lunga istorie a celui mai bine vândut model al său.

Sigla cu Leul Peugeot se remarcă în centrul grilei expresive frontale, în timp ce jantele de 16 inch aduc un plus de eleganţă. Echiparea noului hatchback compact Peugeot 308 cuprinde tehnologii moderne, inclusiv la nivelul semnăturii luminoase, unde îşi fac simţită prezenţa blocurile optice cu halogen pentru o prezenţă distinctă pe drum. Noul Peugeot 308 vine cu toate sistemele de asistenţă avansate pentru şofer care se găsesc şi pe noul SUV Peugeot 3008.

Relaxează-te într-un univers conceput pentru plăcere cu ajutorul interiorului Peugeot i-Cockpit! Descoperă modul de condus mai rapid, mai uşor şi mai intuitiv la care contribuie volanul compact, display-ul de tip head-up şi ecranul tactil capacitiv, la care se adaugă pachetul audio Denon Hi-Fi şi Driver Sport Pack, pentru o experienţă de condus excelentă.

Cu noul Peugeot 308, plăcerea de a conduce constă în manevrabilitate şi control, oferind senzaţii extraordinare la volan. Suspensia şi jantele sunt de asemenea proiectate să obţină cele mai bune rezultate împreună cu motorizările BlueHDi sau PureTech, având ca obiective confortul maxim şi eficienţa.

Design

Elegant şi dinamic, cu proporţii echilibrate, noul Peugeot 308 îşi exprimă stilul prin linii accentuate, cu rolul de a crea un aspect puternic şi incisiv. Personalitatea modelului este reflectată de o nouă parte frontală cu accente cromate şi o semnătură luminoasă cu halogen. Designul expresiv se extinde la toate cele şase versiuni de echipare: Access, Active, Allure, GT Line, GT şi GTi.

Bara de protecţie frontală degajă forţă şi sugerează o capacitate impresionantă de virare, iar deschiderile din partea de jos asigură o răcire eficientă a motorului. Fantele laterale adăpostesc farurile pentru ceaţă, iar stopurile afişează o semnătură luminoasă cu forma celor trei gheare atât în timpul zilei cât şi noaptea. Cu partea frontală şi consola posterioară de dimensiuni reduse, noul Peugeot 308 îşi menţine reputaţia pentru excelenta sa manevrabilitate.

Asistenţă şi conectivitate

În timpul călătoriilor lungi te bucuri de tehnologii de top: detector al gradului de oboseală, recunoaşterea indicatoarelor de viteză cu recomandări, comutarea automată a farurilor, Adaptive Cruise Control şi alertă pentru depăşirea involuntară a benzii de circulaţie. Acesta este primul model al grupului PSA care are sistem de control al vitezei, incluzând o funcţie de oprire (cu transmisie automată) sau o funcţie pentru pragul de 30 km/h (cu transmisie manuală).

Pentru cel mai bun confort în ceea ce priveşte parcarea, noul Peugeot 308 foloseşte o cameră video de marşarier Visiopark 1 cu un unghi de 180⁰ şi funcţia Park Assist, care măsoară spaţiul de parcare disponibil şi direcţionează maşina.

Sistemul de navigaţie 3D conectat dispune de comandă vocală şi de servicii TomTom care te vor surprinde cu varietatea de informaţii afişate pe ecranul tactil (trafic, vreme, service-uri, parcări sau puncte de interes).

Cu sistemul Mirror Screen, disponibil în echiparea noului 308, te poţi bucura de toate aplicaţiile compatibile Android Auto, Apple Carplay TM şi MirrorLink® afişând conţinutul multimedia direct pe ecranul tactil al maşinii. Ascultă cu plăcere muzica redată de sistemul audio Denon Hi-Fi, recunoscut pentru sunetul clar, natural şi puternic, fiind alcătuit din 8 difuzoare, un bass woofer şi un amplificator digital. Boxele cu distribuţie a sunetului pe două căi şi cele 5 egalizatoare disponibile completează acustica din interior şi o duce la un nivel înalt pentru toţi pasagerii.

Motorizări

Noul Peugeot 308 este primul model al Grupului care a primit motorul diesel BlueHDi S&S, o unitate cu patru cilindri care implementează controlul emisiilor atât la intrare, cât şi la evacuare. Eficienţa procesului de ardere este îmbunătăţită prin designul unei camere de combustie cu performanţe  ce au fost demonstrate în cadrul evenimentului de 24 de ore de la Le Mans.

O nouă generaţie de propulsoare PureTech de 130 CP S&S BVM6 pe benzină, cu injecţie directă şi transmisie manuală cu 6 rapoarte completează gama de motorizări a noului model, diminuând consumul de combustibil şi amplificând performanţele.

Noul motor BlueHDi 130 CP S&S introduce un sistem avansat de reducere a emisiilor.  Gazele  sunt tratate astfel direct de la sursă până la evacuare, garantând un nivel redus al consumului de combustibil şi un control mai eficient al noxelor.

Comments are closed.