Noul Opel Mokka-e a primit premiul „Volanul de Aur 2021”

- Cea mai bună mașină sub 25.000 euro: modelul electric Mokka-e obține primul loc

- Mașină electrică cu stil: îndrăzneț și pur, Opel Mokka-e este în ton cu vremurile

- Succes electric: Mokka-e îi urmează lui Corsa-e ca beneficiar al premiului „Volanul de Aur”

- Serie de victorii la Oscarurile auto: al 19-lea trofeu „Volanul de Aur” pentru Opel

Noul Opel Mokka-e a primit trofeul „Volanul de aur 2021”, învingând concurența puternică și câștigând unul dintre cele mai prestigioase premii din industria auto drept „Cea mai bună mașină sub 25.000 de euro”.

Mokka-e duce mai departe seria de victorii Opel pentru acest premiu. Anul trecut, Opel Corsa-e electric a adus „Volanul de aur” la Rüsselsheim. După Ampera-e în 2017 și Corsa-e în 2020, Mokka-e este acum al treilea model electric și, de asemenea, primul SUV de la Opel care a primit râvnitul titlu. Modelele electrice cu logo-ul Opel au electrizat experții și cititorii publicațiilor Auto Bild și Bild am Sonntag la fel de mult ca și clienții mărcii.

„Modelul nostru Mokka-e este orice dar nu obișnuit și a dovedit din nou acest lucru la ediția 2021 a premiilor Volanul de Aur”, a spus CEO-ul Opel, Uwe Hochgeschurtz, la ceremonia de decernare a premiilor desfășurată la Axel Springer Haus din Berlin. „Cu tehnologii de ultimă oră și design fără compromisuri, Mokka-e face ca mobilitatea electrică să fie atractivă în toate privințele. Suntem foarte încântați că clienții noștri, Auto Bild și Bild am Sonntag, precum și juriul de experți o văd în același mod”, a adăugat el.

Opel Corsa-e: mobilitate electrică în cea mai bună formă a sa

Noul Opel Mokka-e impresionează nu doar prin designul său impresionant, îndrăzneț și pur, dar și prin performanțe. Motorul electric de 100 kW/136 CP și 260 Nm oferă o rulare silențioasă. Datorită bateriei cu o capacitate de 50 kWh, o autonomie de 337 kilometri este posibilă fără reîncărcare, conform standardului WLTP. Viteza maximă este limitată electronic la 150 km/oră. Un sistem modern pentru recuperarea energiei face din Mokka-e un automobile eficient, permițând mașinii să recupereze energia în timpul decelerărilor și a frânărilor. Bateria poate fi încărcată rapid până la 80% în doar 30 minute la o stație de încărcare DC de 100 kW.

Opel și „Volanul de Aur”: toți câștigătorii din Rüsselsheim

Opel Mokka-e este cel mai recent model într-o lungă serie de modele Opel ce au primit trofeul „Volanul de Aur”. Premiul, care este oferit încă din 1976 de către Bild am Sonntag și din 2009 în cooperare cu Auto Bild, a fost câștigat acum pentru a 19-a oară de către un model Opel. Totul a început în 1978, la doi ani de la înființarea premiului, cu Opel Senator A.

Înaintea acordării trofeului „Volanul de Aur”, cititorii Auto Bild și Bild am Sonntag sunt primii care votează. Ei aleg trei modele favorite în fiecare categorie care ajung în finală. Apoi, pe circuitul DEKRA Lausitzring, un juriu format din jurnaliști, piloți de curse și experți în mașini evaluează apoi finaliștii individuali în funcție de criterii bazate pe schema de testare Auto Bild.

Comments are closed.