Noul Nissan Leaf – Un vehicul pur şi simplu uimitor!

100% electric, disponibil cu un ansamblu de tehnologii ingenioase, Noul Nissan Leaf este primul model al mărcii în Europa echipat cu sisteme inteligente de asistenţă avansată la conducere, inclusiv tehnologia e-Pedal. Noul Leaf poate ajunge mai departe, cu o autonomie de 378 km după o singură încărcare. Designul exterior şi interior a fost complet revizuit pentru noua generaţie, propunând un aspect mai dinamic şi mai seducător.

Nissan Intelligent Mobility este strategia-cheie Nissan care are ca scop redefinirea rolului maşinii, ce va deveni mai mult decât un mijloc de transport. Nissan Intelligent Mobility derivă din modul în care vehiculul este condus, cum este propulsat şi cum se integrează în societate. Noul Nissan Leaf este expresia cea mai evoluată a strategiei Nissan Intelligent Mobility, prin tehnologiile ProPILOT, grupul motopropulsor 100% electric şi capacitatea unică de a furniza energie clădirilor la care este conectat pentru alimentare.

Nissan Intelligent Power

Nucleul funcţiilor Nissan Intelligent Power pentru Nissan Leaf este sistemul său de propulsie 100% electric, care oferă eficienţă energetică ameliorată, dar şi cuplu şi putere sporite pentru performanţe dinamice mai bune. Complementară acestui nou sistem de propulsie este bateria litiu-ion de generaţie nouă, care oferă putere mai mare, dar şi capacitate de stocare a energiei mai mare.

Autonomia noului Nissan Leaf a crescut la 378 km (New European Driving Cycle) după o singură încărcare. Pentru cei care doresc şi mai multă autonomie, Nissan va lansa la finalul acestui an o versiune echipată cu un propulsor mai puternic şi o capacitate mai mare a bateriei, implicit o autonomie extinsă.

Nissan Intelligent Driving

Noul Nissan Leaf prezintă trei tehnologii inteligente în premieră pentru Nissan. Prima tehnologie este sistemul de asistenţă avansată de conducere ProPILOT. Poate fi folosit în timpul rulării pe autostradă pe o singură bandă, transformând condusul într-o experienţă mai relaxantă şi mai puţin stresantă.

A doua tehnologie, ProPILOT Park, va schimba percepţia asupra manevrei de parcare. Când este activată, această tehnologie va prelua controlul asupra coloanei de direcţie, acceleraţiei, frânei şi cutiei de viteze pentru a ghida cu precizie şi în mod complet autonom vehiculul în locul de parcare.

A treia tehnologie, e-Pedal, este un sistem revoluţionar ce va transforma modul în care vehiculele sunt conduse. Permite şoferului să pornească, să accelereze, să decelereze sau să oprească vehiculul folosind o singură pedală, cea de acceleraţie. Atunci când pedala este complet eliberată, frâna regenerativă intervine automat iar vehiculul este oprit complet în mod gradual. Vehiculul îşi păstrează poziţia staţionară chiar şi pe suprafeţe înclinate, pană când pedala de acceleraţie este apăsată din nou. Pedala de frână clasică trebuie folosită doar în situaţii în care se impune frânarea bruscă.

Conexiunea vehiculului electric cu societatea

Viziunea revoluţionară Nissan despre potenţialul vehiculului electric nu se opreşte la sistemul de propulsie sau la tehnologiile de mobilitate propuse de noul Leaf. Bateria noului model se poate transforma într-un device mobil de energie.

Tehnologia Vehicle-to-Grid (V2G) combină două modalităţi de încărcare ce permit vehiculului electric să fie complet integrat în reţeaua de electricitate. Ajută la creşterea capacităţii de a gestiona fluxuri neprogramate de energie regenerabilă, ajutând la integrarea surselor alternative de energie. Sistemul permite accesul proprietarilor de vehicule electrice Nissan să se conecteze la reţeaua de electricitate şi să joace un rol activ, oferind şi posibilitatea unei surse alternative de venit. Atunci când va fi generalizată şi aplicată la scară largă, tehnologia V2G va schimba regulile jocului pentru posesorii de vehicule electrice Nissan, întrucât vor deveni participanţi activi pe piaţa de energie.

Pentru a contribui la o societate durabilă trebuie găsite soluţii mai bune în fiecare zi. Sistemul de stocare a energiei, xStorage, derivă din experienţa celor mai buni din industrie pentru a eficientiza consumul de energie casnic.

xStorage Home stochează energia în intervalele orare cele mai economice controlând când şi cum aceasta energie este utilizată, ajutându-i pe consumatori să economisească, dar şi optimizând întregul sistem energetic. Integrează în mod armonios într-o singură unitate tot arsenalul hardware şi software necesar pentru a gestiona şi stoca energia de care o casă are nevoie. Utilizat pentru a furniza servicii de tip reţea (Grid services), X-Storage Home ar putea încărca din reţea şi descărca în reţea pentru a genera flexibilitatea necesară creşterii utilizării energiei regenerabile.

Clienţii vor beneficia şi de interfaţa de tip aplicaţie smartphone cu care este echipat noul Leaf care le va permite să monitorizeze statusul de încărcare a vehiculului, să găsească cea mai apropiată staţie de încărcare şi să activeze funcţia de pre-încălzire sau pre-climatizare a vehiculului.

Accente „cool tech”

Designul noului Nissan Leaf este expresia filozofiei Nissan şi a fost inspirat de concept car-ul IDS, prezentat la Salonul Auto Tokyo, ediţia 2015. Partea frontală este dominată de semnătura Nissan - grila emblematică V-motion, subliniind faptul că împarte acelaşi ADN cu celelalte modele top-seller la nivel global ale gamei, precum Nissan X-Trail, sau favoritul în Europa – Nissan Qashqai. Totuşi, nuanţa de albastru a grilei o diferenţiază de restul gamei şi personalizează noua semnătura a vehiculului electric Nissan. Plafonul vitrat adaugă un plus de rafinament şi accentuează impresia de fluiditate. Farurile elegante cu LED au design-ul caracteristic Nissan, tip boomerang.

Noul Nissan Leaf propune un interior complet reproiectat, folosind materiale şi finisaje de calitate mai bună. Pasagerii vehiculului vor aprecia personalizarea interioară a noului model cu cusături albastre atât pe tapiţerie, volan cât şi pe planşa de bord precum şi noua interfaţă a display-ului central full-color de 7 inch.

Afişajul display-ului a fost revizuit pentru acces mai facil la principalele funcţii – tehnologia Safety Shield, status de încărcare, indicatorul de autonomie şi alte informaţii oferite de sistemele audio şi de navigaţie. În unele ţări, Apple CarPlay şi Android Auto vor fi disponibile în sistemele de infotainment ale vehiculelor dotate cu sistem de navigaţie.

Noul Nissan Leaf înlocuieşte prima generaţie a modelului care se mândreşte cu performanţa de a fi cel mai vândut vehicul electric la nivel mondial. Peste 283.000 clienţi au ales Leaf de la lansarea modelului în 2010.

Comments are closed.