Noul Mitsubishi Eclipse Cross a fost testat la Casa Auto Iaşi

Un nou început

Noul Mitsubishi Eclipse Cross a ieşit pe străzile Iaşului şi a produs încântare atât pentru cei aflaţi la volan, cât şi pentru privitori. Clienţii care au avut ocazia să îl testeze şi-au exprimat entuziasmul faţă de designul ieşit din tipare al primului SUV Coupé produs de marca japoneză, cutia automată, dotările de siguranţă şi caracteristicile cool tech introduse o dată cu noul model, încă extrem de rare în segment.

Noul Mitsubishi Eclipse Cross marchează un punct de cotitură în istoria mărcii japoneze, reprezentând totodată primul model din noua generaţie de vehicule Mitsubishi Motors.

Dinamic, inovator şi provocator, Eclipse Cross inaugurează noul limbaj de design al producătorului japonez Mitsubishi Motors Corporation (MMC), aducând în viitor cei 80 de ani de experienţă 4WD, 35 de ani de experienţă SUV, 30 de ani de tehnologie All-Wheel-Control şi moştenirea unui brand SUV autentic.

Primul SUV Coupé Mitsubishi, cu aspect ager şi cu un stil de condus sportiv, inaugurează noul limbaj de design al MMC aducând o mulţime de noi şi inovatoare caracteristici segmentului.

Eclipse Cross vine în completarea gamei actuale, alături de ASX şi Outlander, cu o poziţionare diferită: un SUV similar unui coupé cu un design deosebit, a cărui calitate japoneză fină, dinamică excelentă a condusului şi alte funcţii inovatoare vor extinde piaţa Mitsubishi Motors către noi clienţi.

Cu Eclipse Cross, MMC s-a angajat să adauge emoţia Designului la atuurile Ingineriei, prin contururile extrem de dinamice ale vehiculului, format de-a lungul liniilor unui atlet de pe locul de start. Evoluţia identităţii vizuale puternic expresivă „DYNAMIC SHIELD”, cu detaliile fine precum grila superioară, contribuie la caracterul sportiv al maşinii.

Prelungind confortul dispozitivelor mobile familiare, Eclipse Cross va avea un set de soluţii cool tech (disponibilitate în funcţie de piaţă şi modele) – primul model MMC astfel echipat. Consola centrală adăposteşte „Touch Pad Controller”, o nouă interfaţă om/maşină ce permite o operare intuitivă. În  partea superioară a bordului, Eclipse Cross dispune de sistemul MMC „Smartphone Link Display Audio” sau „SDA”. Accesibil printr-un afişaj touch screen subţire de 7 inch, permite şoferului să observe în siguranţă datele şi informaţiile cu o mişcare minimă a ochilor. Ultima din cele trei noi caracteristici cool tech introduse cu Eclipse Cross încă extrem de rare în segment este Head Up Display sau „HUD”. Ecranul color poziţionat la nivelul ochilor prezintă şoferului în câmpul său vizual un afişaj transparent cu informaţiile necesare operării vehiculului.

Un motor turbo-alimentat pe benzină nou de 1,5 injecţie directă: Mitsubishi Motors a dezvoltat un motor pe benzină nou-nouţ micşorat la 4 cilindri pentru a furniza mai multă forţă şi un nivel ridicat de performanţe, în acelaşi timp prietenos cu mediul.

Motorul pe motorină 2,2 a fost actualizat: o modificare a motorului actual 4N14 al MMC, această nouă aplicaţie dezvoltată pentru Eclipse Cross include o reducere puternică a fricţiunii între piesele mobile şi o îmbunătăţire substanţială în răspunsul sistemului de injecţie.

Comments are closed.