Noul Mercedes-Maybach Clasa S a fost dezvăluit oficial

De la debutul său pe piață, din 2015, au fost vândute mai mult de 60.000 de exemplare ale modelului Mercedes-Maybach Clasa S la nivel global. Cel mai bun an al său de până acum a fost 2019, în care au fost livrate aproximativ 12.000 de unități în țări precum China, Rusia, Coreea de Sud, Statele Unite ale Americii și Germania.

Noul Mercedes-Maybach Clasa S își propune să ducă mai departe această poveste de succes. În consecință, el combină atenția la detalii și tehnologiile avansate ale recent prezentatului vârf de gamă cu tradiția și exclusivitatea specifice brand-ului Maybach. Vehiculul are ampatamentul cu 18 cm mai lung decât cea mai mare dintre versiunile Clasei S, iar de pe urma acestei modificări au de câștigat în special persoanele care ocupă locurile din spate. Mai mult decât atât, grație scaunelor Executive aflate în echiparea standard și pachetului Chauffeur, zona din spate promite să fie foarte confortabilă atât pentru odihnă, cât și pentru muncă.

„Prin intermediul noului Mercedes-Maybach Clasa S evidențiem abordarea progresivă și modernă a portofoliului nostru de produse exclusiviste, la scurtă vreme după aniversarea a 100 de ani de la apariția primelor automobile Mercedes-Maybach. Așa cum se întâmpla și la acea vreme, clienții de astăzi au așteptări ridicate în materie de exclusivitate, individualitate, design elegant și finisaje de primă clasă, toate bazate pe cele mai recente tehnologii. În special când vine vorba de confort, siguranță și design, noul Mercedes-Maybach Clasa S are calități unice în segmentul de lux”, a declarat Dirk Fetzer, șeful departamentului de management al produselor Mercedes-Maybach.

Printre elementele distinctive ale noului model de 5.469 mm lungime se numără capota cu design deosebit, grila cu finisaj cromat și jantele de mari dimensiuni. La cererea cumpărătorilor, caroseria poate fi vopsită în două culori diferite și cu faruri Digital Light în locul celor standard pentru a-i conferi mașinii o înfățișare și mai exclusivistă. La interior se remarcă materialele de calitate superioară, atenția acordată fiecărui detaliu și display-ul central cu diagonala de 12,8 inch prin intermediul căruia sunt controlate funcțiile sistemului de infotainment MBUX.

Propulsia noului Mercedes-Maybach Clasa S este asigurată de motoare parțial asistate electric. Electrificarea se realizează un ajutorul unui starter/generator ISG care oferă un plus de putere de până la 15 kW pentru a facilita deplasarea la viteze constante, a îmbunătăți experiența pornirii de pe loc și a spori eficiența sistemului de rulare. Tracțiunea integrală este oferită în mod standard și vine însoțită de o transmisie 9G-Tronic ajustată în așa fel încât să susțină buna funcționare a tehnologiei ISG.

Lansarea pe piață a noii limuzine Mercedes-Maybach Clasa S va avea loc la sfârșitul acestui an în anumite regiuni ale lumii, urmând ca modelul să debuteze pe piața din Germania în 2021.

Comments are closed.