Noul Mercedes-Benz GLB – Cea mai frumoasă formă a libertăţii

+-+

Mercedes-Benz lansează cel de-al optulea membru al familiei sale de vehicule compacte. SUV-ul GLB se alătură gamei din care mai fac parte modelele Clasa A, Clasa B, CLA Coupé, CLA Shooting Brake, GLA, Clasa A Sedan şi versiunea cu ampatamentul extins a Clasei A, dedicată pieţei din China.

GLB este primul vehicul compact din portofoliul companiei germane care poate fi comandat opţional cu un al treilea rând de scaune. Cele două scaune individuale montate pe ultimul rând le garantează călătorii în condiţii optime de confort persoanelor ce au o înălţime de până la 1,68 metri.

Noul automobil beneficiază de proporţii puternice prin intermediul cărora este evidenţiat designul exterior orientat către off-road. Suprafeţele au fost atent definite şi conturate cu ajutorul unor linii simple, care se concentrează pe ideea de precizie. Printre detaliile ce se remarcă imediat se numără farurile cu formă distinctivă, grila radiatorului, barele de pe plafon şi numeroasele elemente menite să asigure o protecţie bună zonei inferioare a maşinii.

Uimitor de elegant

La interior se observă instrumentarul de bord format dintr-o singură piesă, divizată în două secţiuni diferite, pe care sunt afişate informaţiile utile şoferului, inclusiv cele aferente sistemului de infotainment MBUX. Sub acest display de mari dimensiuni se găsesc trei fante de ventilaţie cu formă rotundă, care îi conferă bordului o senzaţie de robusteţe.

Display-ul Media de înaltă rezoluţie vă conectează în format mare (10,25 inch) cu autovehiculul. Acesta reacţionează tactil la datele introduse. Simbolurile simplifică operarea şi sporesc concentrarea. Savoare estetică la cel mai înalt nivel: atunci când display-ul Media se conectează cu display-ul mărit al panoului de instrumente rezultă un Widescreen Cockpit.

Pentru vizibilitatea dumneavoastră perfectă: farurile adaptive MULTIBEAM LED reacţionează în funcţie de situaţia din trafic, prin intermediul ledurilor controlabile individual. Faza lungă parţială îi menajează pe ceilalţi participanţi la trafic, fără să-i orbească. Şi sistemul de iluminare la virare şi în curbe luminează în mod optim câmpul vizual, iar dumneavoastră veţi putea identifica mai rapid pericolele.

Confort rar întâlnit

Linia de echipare Progressive sporeşte substanţial valoarea autovehiculului. O valoare adăugată pe care o vedeţi şi o simţiţi. Bucuraţi-vă de tehnologia de înaltă calitate şi experimentaţi un SUV unic, expresiv. În plus, această linie de echipare deschide alte combinaţii atractive la interior şi la exterior – de exemplu cu pachetul piele şi pachetul Night.

O experienţă suverană la volan: Head-up-Display-ul transformă parbrizul într-un cockpit digital fascinant. Astfel aveţi întotdeauna informaţii importante direct în faţa ochilor. Vă puteţi concentra întreaga atenţie asupra drumului şi traficului.

Climatizarea pentru scaune ventilează scaunele din faţă, le răceşte şi reglează astfel şi umiditatea. Când vremea se răceşte, încălzirea în scaune aduce rapid pernele şi spătarele scaunelor la o temperatură plăcută. La această climatizare plăcută pentru scaune nu veţi mai dori să renunţaţi.

Climatizarea THERMOTRONIC reglează temperatura individuală în două zone. Astfel, dumneavoastră şi însoţitorul dumneavoastră puteţi seta separat temperatura dorită. Nu trebuie ulterior să mai reglaţi niciodată temperaturile. Pentru că senzorii sensibili înregistrează şi condiţiile schimbătoare, precum razele soarelui.

Integrarea smartphone contopeşte telefonul mobil prin Apple® CarPlay® şi Android Auto® cu sistemul Media. Astfel aveţi acces comod la cele mai importante aplicaţii de pe smartphone. Puteţi utiliza rapid şi simplu şi aplicaţiile terţilor, cum ar fi Spotify.

Anticipativ. În toate direcţiile

Indiferent dacă prindeţi orele de vârf, dacă vă aflaţi în călătorii lungi pe timp de noapte sau pe trasee necunoscute, modelul GLB vă face viaţa mai uşoară tocmai în situaţii de stres. Acest lucru este posibil datorită unui concept care transformă fiecare drum cu un autovehicul Mercedes-Benz într-o experienţă mai sigură şi inconfundabilă: Mercedes-Benz Intelligent Drive. Pentru că timpul petrecut la volan este timpul dumneavoastră. Timpul să vă relaxaţi. Timpul să vă încărcaţi bateriile. Ca să ajungeţi la destinaţie nu doar în condiţii de siguranţă, ci şi relaxat.

Asistenţă activă pentru păstrarea distanţei între autovehicule DISTRONIC nu trebuie să vă mai lipsească, în special când circulaţi în coloană sau în ambuteiaje. Asistenţa activă pentru păstrarea distanţei între autovehicule DISTRONIC vă scuteşte de efort şi reglează automat distanţa faţă de autovehiculul din faţă. În combinaţie cu sistemul de recunoaştere a semnelor de circulaţie, puteţi prelua simplu, printr-o apăsare de buton, limitele de viteză detectate.

Vi se potriveşte

GLB poate fi comandat cu o varietate de opţiuni de motorizare diesel şi pe benzină, cu patru cilindri, mai puternice, mai eficiente şi cu emisii mai reduse de noxe faţă de unităţile din generaţia anterioară. Versiunea de bază GLB 200 este echipată cu un propulsor de 1,33 litri care dezvoltă 163 CP şi un cuplu de 250 Nm, cu un consum mediu de combustibil de 6 - 6,2 litri/100 km şi emisii combinate de CO2 de 137 - 142 g/km. De cealaltă parte, unitatea de 2 litri folosită de varianta GLB 250 4Matic livrează 224 CP şi un cuplu maxim de 350 Nm, cu un consum mediu de carburant de 7,2 - 7,4 litri/100 km şi emisii de CO2 de 165 - 169 g/km.

Oferta este completată de unitatea diesel de 2 litri care generează 150 CP şi un cuplu de 320 Nm în structura derivatelor GLB 200 d şi GLB 200 d 4Matic. De asemenea, clienţii pot opta şi pentru versiunea GLB 220 d 4Matic prevăzută cu un motor diesel de 2 litri în stare să livreze 190 CP şi un cuplu maxim de 400 Nm.

Primul AMG cu trei rânduri de scaune

Noul GLB 35 4Matic este primul vehicul din istorie pe care Mercedes-AMG îl oferă în mod opţional cu un al treilea rând de scaune. Modelul promite să îmbine designul spectaculos cu latura practică şi dinamica excepţională într-o caroserie care poate transporta simultan până la şapte persoane.

Din faţă, modelul Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC impresionează cu partea sa frontală şi grila radiatorului specifică AMG. Spoilerul său faţă cu flic-urile aplicate grilajelor exterioare de admisie de aer ca elemente aerodinamice îl transformă într-un model AMG inconfundabil.

Modelul Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC reprezintă un SUV compact dinamic pentru terenuri uşor accidentate. Ce bine că se poate baza tot timpul pe instalaţia de frânare AMG de înaltă performanţă, care arată la fel de bine cu etrierele de frână argintii şi cu inscripţia AMG de culoare neagră, pe cât este de puternic!

Faptul că modelul GLB 35 4MATIC aparţine familiei AMG mai întâi se aude şi abia apoi se vede. Dar nici din punct de vedere optic nu lasă nicio îndoială. Spoilerul de plafon cu muchia de rupere vopsită în negru ultralucios produce un efect direct de recunoaştere.

Volanul sport multifuncţional îmbrăcat în piele Nappa se simte plăcut şi ergonomic şi se operează intuitiv. Coroana volanului aplatizată în partea de jos cu zona de prindere perforată, precum şi butoanele touch-control asigură faptul că în modelul Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC orientarea spre performanţă nu intră în contradicţie cu plăcerea de a conduce.

Partenerul perfect

Panoul de bord AMG este partenerul perfect pentru şoferii sportivi. Preţioasele sale informaţii sunt prezentate într-un design AMG incitant în meniul AMG. Sistemul vă pune la dispoziţie, între altele, date ale motorului, un indicator de acceleraţie, un race-timer şi alte informaţii suplimentare.

Automobilul este echipat cu un motor AMG turbo de 2 litri cu patru cilindri care dezvoltă 306 CP şi un cuplu maxim de 400 Nm începând de la 3.000 rpm. Propulsorul vine însoţit de o transmisie cu dublu ambreiaj AMG Speedshift DCT 8G, datorită căreia reuşeşte să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 5,2 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h, noul SUV garantând un consum mediu de combustibil de 7,5 - 7,6 litri/100 km şi emisii combinate de CO2 de 171 - 173 g/km.

Vehiculul beneficiază de sistemul AMG Dynamic Select, care pune la dispoziţia şoferilor cinci programe diferite de rulare: Slippery, Comfort, Sport, Sport+ şi Individual. În plus, sistemul de tracţiune integrală orientat către performanţă îi asigură cel mai bun raport între dinamism, tracţiune şi eficienţă.

Interiorul celui mai nou membru al familiei AMG se remarcă prin scaunele sport acoperite cu piele neagră Artico şi microfibră Dinamica, la care se adaugă centurile de siguranţă de culoare roşie. De asemenea, habitaclul este prevăzut cu noul sistem de infotainment MBUX, volan multifuncţional acoperit cu piele Nappa şi padele pentru schimbarea treptelor de viteză.

+++

Comments are closed.