Noul Mercedes-Benz Clasa A – Inteligenţă astrală

O modalitate complet nouă de utilizare a unui autoturism. Intuiţie şi arta de a învăţa ceva nou în fiecare zi. Şi să faci asta până când noua Clasă A te va cunoaşte aproape la fel de bine cum te cunoşti pe tine.

Niciodată modificat. Cu excepţia dumneavoastră şi a vieţii dumneavoastră. Cine vă cunoaşte cel mai bine? Chiar dumneavoastră, bineînţeles. Şi acesta este motivul pentru care ştiţi cum puteţi profita la maximum de Clasa A.

Stilat cu linia Style, sportiv cu linia AMG sau avangardist cu linia Progressive. Pentru caracteristicile negre, există şi pachetul Night. Puteţi ajusta cu precizie numeroase detalii, chiar şi în interiorul autovehiculului, potrivit dorinţelor dumneavoastră. De la tabloul de bord, la orificiile de aerisire şi lumini, până la mânerul schimbătorului de viteze. Cu nenumărate elemente ornamentale, culori şi linii. Totul este în regulă? Bine.

Head-up display

Clasa A tipică, întotdeauna privind în viitor. Ochii în faţă – funcţionează complet automat cu head-up display-ul din noua Clasă A. Deoarece puteţi cuprinde cu privirea viteza, limitele de viteză şi informaţiile despre navigaţie, toate în acelaşi timp. Toate informaţiile relevante sunt proiectate în câmpul dumneavoastră vizual. Efectiv şi în culori reale. Înălţimea şi conţinutul pot fi ajustate şi salvate prin intermediul funcţiei de memorie. Un alt lucru la care nu va mai trebui să vă gândiţi în viitor.

Inteligenţă artificială

Cunoaşte drumul către noul dumneavoastră apartament. Şi obiceiurile dumneavoastră. Noua Clasă A este mai inteligentă decât a fost vreodată. În fiecare zi învaţă câte ceva şi, mai presus de toate, ajunge să îl cunoască ceva mai bine pe şofer.

Îşi poate aminti melodiile preferate şi modul în care trebuie să funcţioneze. Apoi setează automat postul de radio corect sau vă prezintă o rută mai rapidă, atunci când traficul este aglomerat pe drumul obişnuit. În mod autonom şi absolut natural, atât timp cât doriţi.

Comandă vocală

Sunt foarte multe de discutat. Datorită sistemului nou-nouţ LINGUATRONIC, noua Clasă A ascultă. Dar face mult mai mult decât să asculte: vă înţelege, fără ca dumneavoastră să fiţi nevoit să învăţaţi comenzi. Şi vorbeşte cu dumneavoastră.

Doriţi să citească un SMS sau să dictaţi şi să trimiteţi un mesaj? Nicio problemă. Verifică vremea de la destinaţie în locul dumneavoastră, schimbă postul de radio sau vă duce acasă cât se poate de repede. Nu sunt necesare decât două cuvinte: „Hei, Mercedes”. Şi noua Clasă A este numai urechi.

Designul

Designul nu urmează funcţia, ci senzaţia. Uneori vedeţi ceva şi ştiţi imediat că vi se potriveşte. Voilá: noua Clasă A! Aspectul este sport. Aura, avangardistă. Liniile alungite sunt clar definite. Caroseria este senzuală şi proporţionată perfect. Şi farurile cu LED MULTIBEAM emană eleganţă, fără efort. Are stil şi clasă.

Toate liniile noii Clase A urmează o singură direcţie: filosofia noastră a designului Sensual Purity. Suprafeţele sunt şi mai puriste, detaliile mai concise. Inteligent, nu?

Uneori, totul se aranjează perfect. Aspectul, caracterul şi prezenţa fac noua Clasă A să devină plăcută pe loc. Spatele reproiectat pare lat, sportiv şi distinctiv, într-un mod senzual. Stopurile elegante, formate din două piese în două culori nu doresc să atragă atenţia cu tot dinadinsul, dar o merită: prin precizie şi aspect. Dar asta nu este tot. Pentru că nu doar că lăţesc vizual spatele, dar o şi fac. Şi prin urmare, încărcarea devine semnificativ mai uşoară.
Noua Clasă A aerodinamică înoată contra curentului cu aşa-numitul „bot de rechin”. În spatele acestuia sunt ascunse o grilă de radiator brusc verticală şi o capotă cu marginea coborâtă. Două caracteristici reale pe stânga şi pe dreapta: farurile opţionale, aplatizate cu LED MULTIBEAM emană inovaţie. Vizual, aceasta înseamnă că noua Clasă A este şi mai aproape de şosea. Şi ne face inimile să bată mai rapid.

Interior

Interiorul autovehiculului noii Clase A practic îşi îmbrăţişează ocupanţii. Combinaţia dintre tabloul de bord, consola centrală şi căptuşelile portierelor este fluentă şi asigură efectul de „învăluire”. Această combinaţie este la fel de unică în clasa sa precum şi selecţia de elemente ornamentale şi lămpile difuze, care prezintă totul în cea bună lumină.

În acest caz, o imagine chiar spune mai multe decât o mie de cuvinte. Interiorul noii Clase A are un look absolut nou, oferindu-vă perspective complet inovatoare. Nu pe unul, ci pe două display-uri de înaltă rezoluţie. 7 inch ca dotare standard. La cerere, ecran foarte mare, de 10,25 inch. În orice caz, ecranele par a pluti în interior. De asemenea, comenzile sunt foarte simple, prin intermediul volanului, al suportului tactil sau al ecranului tactil. Acesta din urmă reprezintă o altă premieră şi în mod cert merită o atenţie sporită.

Uneori, aveţi nevoie de puţin mai mult spaţiu. Acesta este motivul pentru care portbagajul noii Clase A este mai mare. În cifre, este mai lung cu peste 110 mm, mai lat cu 225 mm şi cu un volum mai mare cu 29 de litri faţă de predecesorul său. Ce înseamnă aceasta atunci când vine vorba despre obiecte voluminoase? Şase lăzi cu băutură, două genţi de golf înghesuite sau un cărucior de copil, de exemplu. Nu este suficient? Atunci, creaţi un spaţiu şi mai mare cu pachetul opţional pentru compartimentul de încărcare. Gata.

DYNAMIC SELECT

Conduceţi după bunul plac. DYNAMIC SELECT oferă diferite programe pentru conducere la atingerea unui buton, care prestabileşte parametrii pentru motor, transmisie, suspensie sau direcţie, de exemplu. În modul Sport vă bucuraţi de dinamismul accentuat al mişcării, iar prin programul de bază Confort sunteţi foarte echilibrat. Pe de altă parte, ECO se referă la eficienţa maximă, cu economie de carburant şi de bani.

Programul pentru condus ECO vă ajută într-un mod complet, dacă doriţi să evitaţi problemele cu emisiile de CO2. Sistemul de încălzire a scaunelor şi sistemul de climatizare au o putere redusă în această setare şi, prin urmare, economisesc energia preţioasă. Cu modul Individual, selectaţi complet parametrii respectivi, într-un mod autonom. Aceasta vă permite să setaţi modul de condus la sport şi, în acelaşi timp, să vă bucuraţi de o suspensie confortabilă.

Suspensie Confort

Bucuraţi-vă de un nivel înalt de confort în timpul călătoriilor lungi pe autostradă, luând virajele strânse într-un mod sportiv. Suspensia Confort echilibrată oferă o combinaţie convingătoare între o suspensie atrăgătoare şi ţinuta de drum superioară. Aceasta face ca şofatul să fie sigur şi, în acelaşi timp, vă oferă o plăcere maximă a condusului.

Doriţi să simţiţi o plăcere mai mare în timpul condusului în viraje, sau un confort sporit pe distanţe lungi? Suspensia cu amortizare reglabilă oferă această capacitate fascinantă. Comutatorul basculant DYNAMIC SELECT din consola centrală preselectează programul şi, în consecinţă, şi caracteristicile acestuia: Eco, Confort sau Sport. Ca şi cum aţi avea două suspensii într-un singur autoturism; este pur şi simplu sportivitate rafinată.

Intelligent Drive

Indiferent dacă vă aflaţi în trafic la ore de vârf, în călătorii lungi pe timpul nopţii sau pe trasee necunoscute. Noul dumneavoastră autovehicul Clasa A vă ajută semnificativ în situaţii stresante. În spatele acestui suport se află un concept care face ca fiecare călătorie într-un Mercedes-Benz să fie sigură şi unică: Mercedes-Benz Intelligent Drive. Până la urmă, timpul petrecut la volan este timpul dumneavoastră. Timpul pentru relaxare. Timpul pentru refacerea nivelului de energie. Astfel încât să ajungeţi la destinaţie în primul rând în condiţii de siguranţă, dar şi relaxat.
De asemenea, sistemul Mercedes-Benz Intelligent Drive include un concept integrat de siguranţă, dezvoltat chiar de Mercedes-Benz. Având ca scop condusul în siguranţă, reacţia adecvată la pericole, evitarea accidentelor şi diminuarea urmărilor unui accident. Atât pentru ocupanţii unui Mercedes-Benz, cât şi pentru toţi ceilalţi participanţi la trafic.

Comments are closed.