Noul Mercedes-Benz CLA 45 AMG va fi echipat cu anvelope Dunlop

Galerie foto

Mercedes-AMG a hotărât să aleagă anvelopa Sport Maxx RT pentru echiparea noului său model de maşină.

Dunlop, unul dintre liderii mondiali în domeniul producţiei de anvelope de înaltă şi ultra-înaltă performanţă, anunţă astăzi că anvelopa Sport Maxx RT, pe care o produce, proiectată conform tehnologiei de curse, a fost aleasă de Mercedes-AMG pentru echiparea noului său model CLA 45 AMG.

Noul model CLA 45 AMG va fi echipat cu anvelopa Dunlop Sport Maxx RT, de dimensiunea 235/35ZR19 91Y XL MO, care a fost special proiectată pentru acest coupé sportiv. Cu o putere de 265 kW (360 hp) şi cu un efort maxim de torsiune de 450 Newton-metri, motorul său turbo-supraalimentat este cel mai puternic motor cu patru cilindri în producţia de serie din întreaga lume. Astfel, anvelopa Sport MAXX RT răspunde exigenţelor şoferilor amatori pasionaţi, care savurează  din plin sentimentul de a deţine controlul unui număr semnificativ de cai putere. Anvelopa Sport MAXX RT este caracterizată de un grad înalt de aderenţă pe carosabilul uscat şi umed, combinată cu excelente capacităţi de manevrare şi cu performanţă la frânare.

Anvelopa e proiectată în acord cu tehnologia de curse a Dunlop, care are o tradiţie de 125 de ani şi care a luat naştere şi a evoluat în contextul unor circuite iconice precum Le Mans, Nurburgring şi Silverstone. Toate anvelopele Dunlop sunt dezvoltate pornind de la tehnologia de curse, fie că ne referim la compus, fie că e vorba de sutele de mii de ore de experienţă pe pistă, oferită de inginerii Dunlop.

Echiparea este din gama altor echipări operate cu anvelope Dunlop Sport Maxx RT şi Sport Maxx Race, pentru noile maşini super performante de la Mercedes. În această categorie intră C63 AMG Coupé Black Series,  A45 AMG, SLS AMG GT şi acum noul model CLA 45 AMG.

„Echiparea noului model CLA 45 AMG este încă un exemplu al abilităţii noastre de a oferi noi nivele de excelenţă pentru condusul auto de înaltă performanţă”, a precizat Guillaume Carli, Marketing Manager la Dunlop EMEA. „Anvelopele Sport MAXX RT produse de noi, oferă o performanţă excelentă, capacitând puterea masivă generată de modelul CLA 45 AMG, pentru a fi transferată pe şosele într-o manieră optimă”, a adăugat el.

Comments are closed.