Noul McLaren GT accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,2 secunde

Compania britanică McLaren lansează un nou Grand Tourer care promite să îmbine performanțele spectaculoase cu un nivel de agilitate nemaiîntâlnit până acum în acest segment și un design interior capabil să asigure deplasări în condiții optime de confort, chiar și pe distanțe lungi.

Noul McLaren GT se poziționează alături de gamele Sports Series, Super Series și Ultimate Series, vizând alte categorii de clienți și oferind o alternativă la produsele existente. Vehiculul se anunță a fi mai ușor, mai agil și mai confortabil decât principalii săi concurenți, punând la dispoziția clienților un compartiment suficient de încăpător pentru depozitarea bagajelor, mai exact de 420 de litri.

Automobilul are structura construită din fibră de carbon și cântărește doar 1.530 kg, cu aproape 130 kg mai puțin decât cel mai apropiat competitor al său. Propulsia este asigurată de un motor twin-turbo de 4 litri capabil să dezvolte 620 CP și un cuplu maxim de 630 Nm în intervalul 5.500 - 6.500 rpm. Unitatea vine însoțită de o transmisie SSG cu șapte rapoarte și permite accelerarea de la 0 la 100 km/h în doar 3,2 secunde.

Viteza maximă atinsă de noul McLaren GT este de 326 km/h.

Interiorul a fost amenajat în așa fel încât să fie potrivit pentru călătoriile pe distanțe lungi, dar să rămână concentrat asupra elementelor esențiale pentru deplasările de înaltă performanță. Materialele de bună calitate sunt completate de numeroase tehnologii de ultimă generație, vehiculul fiind prevăzut cu cel mai sofisticat sistem de infotainment oferit până în prezent de McLaren.

Noul McLaren GT poate fi deja comandat și va ajunge în posesia clienților de la finalul acestui an, cu un preț de pornire de 163.000 de lire sterline pe piața din Marea Britanie.

Comments are closed.