Noul Jaguar F-Type și-a făcut debutul în industria auto

Constructorul auto britanic Jaguar a dezvăluit oficial versiunea actualizată a mașinii sport F-Type, despre care anunță că oferă un echilibru perfect între performanță și atenția acordată șoferului. În plus, vehiculul are acum un design și mai atractiv, la care se adaugă interiorul prevăzut cu materiale de calitate superioară și finisajele realizate cu multă grijă.

Automobilul se remarcă la exterior prin liniile atent definite ale caroseriei, capota sculptată, blocurile optice extrem de subțiri și dotate cu tehnologie LED, grila de mari dimensiuni a radiatorului, prizele de aer din față și barele de protecție restilizate.

Habitaclul îmbină tradiția Jaguar cu materialele moderne în așa fel încât să le permită șoferilor și pasagerilor să se bucure de călătorii antrenante și confortabile în situații dintre cele mai variate. Compania a instalat la interior un nou instrumentar de bord conectat la un ecran TFT cu diagonala de 12,3 inch, pe care clienții îl pot configura în funcție de dorințele personale. Din echiparea standard face parte și sistemul de infotainment Touch Pro, la care se adaugă pachetul Smartphone – compatibil cu Apple CarPlay, Android Auto sau Baidu CarLife, în funcție de piață.

La capitolul motorizare, cumpărătorii pot opta pentru mai multe unități cu patru, șase sau opt cilindri, conectate la cutii de viteze manuale sau transmisii Quickshift cu opt raporte și însoțite de schimbătorul de viteze SportShift sau de padele instalate la nivelul volanului.

Pe lângă propulsorul turbo cu patru cilindri care dezvoltă 300 CP și cel supraalimentat V6 cu 380 CP, linia include acum și noul motor supraalimentat V8 care livrează 450 CP și un cuplu maxim de 580 Nm începând cu 2.500 rpm. Acesta din urmă poate fi comandat cu un sistem de tracțiune integrală sau unul cu tracțiune spate, în ambele situații accelerarea de la 0 la 100 km/h efectuându-se în aproximativ 4,6 secunde, iar viteza maximă atinsă fiind de 285 km/h.

Vârful de gamă F-Type R dispune acum de un propulsor supraalimentat V8 care generează 575 CP și un cuplu maxim de 700 Nm, suficient pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde și a atinge o viteză maximă de 300 km/h.

„Jaguar produce mașini sport de mai bine de 70 de ani, iar această experiență bogată a ajutat echipa noastră să creeze ceva cu adevărat excepțional”, a declarat Julian Thomson, directorul de design al companiei britanice.

Jaguar F-Type este construit în cadrul uzinei din Castle Bromwich, Marea Britanie, în variantele Coupé și Convertible.

Comments are closed.