Noul hypercar electric Lotus Evija a fost dezvăluit oficial

Cunoscut inițial sub numele de cod „Type 130”, noul model Evija vine să continue povestea de succes construită de marca Lotus, atât în motorsport, cât și în segmentul automobilelor de stradă. Evija este primul hypercar britanic 100% electric și are rolul de a semnala începutul unui nou capitol pentru compania Lotus, ca parte a grupului chinez Geely.

Vehiculul are caroseria fabricată în totalitate din fibră de carbon, designerii săi utilizând ca sursă de inspirație industria aeronautică. Liniile fluide se îmbină perfect cu cele ușor ascuțite pentru a crea o înfățișare armonioasă și, în același timp, aerodinamică.

Lotus Evija promite a fi cea mai puternică mașină de stradă produsă vreodată. Punerea sa în mișcare se realizează cu ajutorul a patru motoare electrice în stare să dezvolte 2.000 CP și un cuplu maxim de 1.700 Nm. În consecință, accelerarea de la 0 la 100 km/h se efectuează în mai puțin de 3 secunde, iar viteza maximă atinsă este de 340 km/h.

Unitățile electrice sunt alimentate de o baterie litiu-ion de 2.000 kW, susținută de un sistem de management creat de compania Williams Advanced Engineering, ca parte a unui acord de colaborare cu Lotus. Grație acestui acumulator, autonomia maximă garantată este de 400 km, conform standardelor WLTP.

Noul hypercar electric Lotus Evija va fi asamblat în cadrul uzinei din Hethel, Marea Britanie, începând din anul 2020. Oficialii companiei anunță că vor fi produse cel mult 130 de exemplare ale acestui model spectaculos, iar prețul de pornire va fi de 1,7 milioane de lire sterline.

Comments are closed.