Noul hatchback electric Volkswagen ID. va putea fi rezervat începând din luna mai

Compania germană Volkswagen va primi rezervări pentru primul model electric din noua familie ID. în luna mai a acestui an, cu multă vreme, așadar, înainte de prezentarea oficială programată să aibă loc în septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Informația a fost comunicată de Jürgen Stackmann, membru în consiliul de administrație al grupului Volkswagen, responsabil de vânzări. „Având în vedere interesul mare față de familia ID. manifestat de dealerii noștri, cred că este posibil ca ediția de lansare să se epuizeze înainte de a dezvălui modelul ID., în septembrie”, a precizat Stackmann.

Prețul de pornire al noului hatchback electric ID. va fi mai mic de 30.000 de euro, iar vârful de gamă va fi echipat cu un pachet de baterii ce va permite obținerea unei autonomii de aproximativ 550 km.

Grupul Volkswagen își propune să construiască mai mult de 10 milioane de vehicule electrice susținute de platforma MEB în următorii zece ani. Cel de-al doilea membru al familiei ID. va fi SUV-ul ID. Crozz, așteptat să ajungă pe piață anul viitor și să primească o versiune coupé în 2021. Linia va fi completată ulterior, în 2022, de monovolumul ID. Buzz.

Comments are closed.