Noul Ford Mustang Shelby GT500 dezvoltă peste 700 CP

Ediția din 2019 a Salonului Auto de la Detroit găzduiește debutul noului model Mustang Shelby GT500, cel mai rapid vehicul de stradă oferit vreodată de Ford.

Puternicul automobil este echipat cu un motor V8 supraalimentat de 5,2 litri ce dezvoltă mai mult de 700 CP și vine însoțit de o transmisie cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte despre care constructorul auto american precizează că este capabilă să schimbe treptele de viteză în mai puțin de 100 milisecunde.

Datorită acestui motor, noul Shelby GT500 are nevoie de aproximativ 3,5 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

Pentru a permite obținerea acestor cifre spectaculoase, experții diviziei Ford Performance au efectuat numeroase modificări de natură tehnică. Principalul element vizat a fost suspensia, care a fost revizuită atât în față, cât și în spate, în timp ce sistemul de direcție a primit o nouă unitate de control.

Ford s-a gândit și la confortul șoferilor și al pasagerilor așa că a instalat la interior scaune Recaro, un instrumentar digital cu diagonala de 12 inch, un sistem audio însoțit de 12 difuzoare și un touchscreen de 8 inch alături de tehnologia de infotainment SYNC 3.

Comments are closed.