Noul Ford Mustang Mach-E își face debutul în Europa

Constructorul auto american Ford anunță că noul SUV electric Mustang Mach-E ajunge pe piețele din Europa odată cu lansarea campaniei „Go Electric”, în cadrul căreia locuitorii țărilor din regiune vor primi șansa de a face o tranziție informată către un viitor electrificat.

Clienții Ford din Europa vor avea posibilitatea de a alege dintr-un număr total de 18 vehicule cu propulsie electrificată la sfârșitul lui 2021, cu patru mai multe decât în acest an. Compania promite să ofere versiuni electrificate ale tuturor mașinilor de pasageri din portofoliul său și estimează că derivatele cu emisii scăzute de noxe ale modelelor Fiesta, Focus și Kuga îi vor ajuta pe proprietari să obțină economii anuale de combustibil în valoare de peste 30 de milioane de euro.

Buna funcționare a automobilelor electrice și plug-in hybrid va fi asigurată cu sprijinul celor 1.000 de stații de încărcare pe care Ford a informat că plănuiește să le construiască pe teritoriul Europei, în următorii trei ani.

Noul SUV complet electric Mustang Mach-E a fost dezvoltat în așa fel încât să satisfacă într-o manieră optimă cerințele clienților din Europa. Suspensia, direcția, controlul electronic al stabilității și setările sistemului de tracțiune integrală au fost ajustate special pentru drumurile europene și stilurile de condus ale șoferilor din regiune. Vehiculul garantează o autonomie maximă de 600 km, conform standardelor WLTP, pentru a ajuta clienții să efectueze călătorii pe distanțe lungi fără probleme.

La interior, șoferii se vor bucura de avantajele tehnologiei FordPass Connect, precum și de cele ale sistemului de infotaiment SYNC, care vine însoțit de un ecran cu diagonala de 15,5 inch și este compatibil cu aplicațiile Apple CarPlay, Android Auto și AppLink.

Noul SUV Ford Mustang Mach-E va putea fi văzut inițial pe străzile din Marea Britanie, ca parte a campaniei „Go Electric”. Producătorul auto american își propune ca modelul să capteze atenția a cel puțin 4 milioane de persoane pe durata următoarelor șase luni, atât cât va dura turneul britanic. Experiența „Go Electric” se va desfășura într-un număr de șapte țări din Europa, inclusiv în Franța, Germania și Olanda.

Pe lângă SUV-ul complet electric, portofoliul companiei mai cuprinde derivata mild-hybrid a noului crossover Puma, varianta Mondeo Hybrid și versiunea Transit Custom Plug-In Hybrid. Ford estimează că opțiunile de propulsie electrificată vor reprezenta mai mult de jumătate din vânzările de autoturisme pe care le va efectua până la sfârșitul anului 2022.

Comments are closed.