Noul fastback 100% electric Polestar 2 a intrat în producția de serie

Marca de segment premium Polestar, parte a grupului chinez Geely, alături de compania suedeză Volvo, anunță în mod oficial că a demarat asamblarea variantei finale a celui de-al doilea model din portofoliul său.

În ciuda tuturor amânărilor generate de circumstanțe neprevăzute și de provocările întâmpinate în cazul operațiunilor de logistică, noul fastback 100% electric Polestar 2 a intrat în producția de serie în cadrul uzinei din Luqiao, China. Primele livrări ale noului vehicul sunt programate să aibă loc în vara acestui an.

Polestar 2 nu mai este, așadar, reprezentat de o flotă de prototipuri aflate în diverse etape ale procesului de dezvoltare. Automobilul susținut de platforma CMA (Compact Modular Architecture) construită de Volvo a trecut prin toate testele și ajustările necesare pentru a primi aprobarea finală.

Se știe deja că Polestar 2 va fie echipat cu două motoare electrice în stare să dezvolte 300 kW (408 CP) și un cuplu maxim de 660 Nm, suficient pentru a permite accelerarea de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 5 secunde. În plus, mașina cu tracțiune integrală va dispune de faruri Pixel LED, amortizoare Öhlins, frâne Brembo, jante cu diametrul de 20 inch și etriere aurii.

Comments are closed.