Noul Citroën ë-C4 va oferi o autonomie electrică de până la 350 km

Constructorul auto francez Citroën va lansa spre vânzare noua generație a modelului C4 în ultimul trimestru al anului 2020 pentru a-și extinde astfel prezența în segmentul compact.

„C4 va susține una dintre principalele noastre axe de expansiune în materie de volum de vânzări în următorii ani. Citroën revine cu toată forța în segmentul compact al Europei, despre care putem spune că este cel mai mare dacă sunt luate în calcul SUV-urile și sedanurile”, a declarat Vincent Cobee, șeful companiei Citroën, potrivit publicației Automotive News Europe.

Noul C4 se bazează pe o versiune extinsă a platformei CMP, utilizată până la momentul actual doar de vehicule mici dezvoltate în cadrul grupului PSA, cum ar fi Peugeot 208, Opel Corsa și DS 3 Crossback. Arhitectura poate susține atât unități termice, diesel sau pe benzină, cât și tehnologii de propulsie 100% electrică.

Acesta este și cazul noii generații C4, pe care clienții o pot comanda cu motoare pe benzină capabile să genereze între 100 CP și 155 CP sau cu unități diesel care livrează între 110 CP și 130 CP. În plus, gama include și o versiune 100% electrică, prevăzută cu un motor în stare să dezvolte 100 kW (adică echivalentul a 136 CP), care permite obținerea unei autonomii de 350 km, conform standardelor WLTP.

Noul C4 este cel de-al cincilea automobil cu propulsie electrificată anunțat de Citroën în acest an, după SUV-ul plug-in hybrid C5 Aircross, cvadriciclul Ami și vehiculele comerciale e-Jumpy, respectiv e-Spacetourer. Rolul său va fi acela de a înlocui modelul C4 Cactus în portofoliul mărcii franceze.

Comments are closed.