Noul Citroën C5 Aircross – Ofensiva continuă

Citroën a dezvăluit versiunea europeană a noului SUV C5 Aircross, continuându-şi astfel ofensiva internaţională a SUV-urilor după lansarea modelelor C3 Aircross, un veritabil succes comercial cu 80.000 unităţi vândute, C5 Aircross, lansat în China şi vândut deja în 40.000 de unităţi, şi C4 Aircross, prezentat la sfârşitul lunii aprilie în cadrul Salonului Auto de la Beijing. Noua emblemă a mărcii, acest SUV de nouă generaţie inspirat de preferinţele clienţilor se remarcă printr-o personalitate unică şi puternică.

Modelul propune o ofertă inedită de personalizare cu 30 de combinaţii exterioare. Ambasador al programului Citroën Advanced Comfort®, noul SUV C5 Aircross este unul dintre cele mai modulare modele din clasa sa. Acesta este echipat cu suspensii cu amortizare hidraulică progresivă (Progressive Hydraulic Cushions®) şi scaune Advanced Comfort şi propune o nouă experienţă la bord tipică Citroën. SUV-ul oferă o modularitate unică cu trei scaune spate individuale culisabile, rabatabile şi înclinabile şi un portbagaj cu volum generos între 580 şi 720 litri. Modern şi dotat cu tehnologii avansate, noul SUV C5 Aircross este echipat cu 20 de sisteme de asistenţă la condus, inclusiv sistem de asistenţă pe autostradă, sistem pentru condusul autonom de nivel 2 şi funcţia Grip Control cu tehnologia Hill Assist Descent, pentru aventuri pe drumuri neasfaltate. Acesta oferă, de asemenea, şase tehnologii pentru conectivitate, inclusiv încărcare wireless pentru smartphone.

Produs în Franţa la fabrica din Rennes-La Janais, noul SUV C5 Aircross va fi lansat în Europa şi în restul lumii la finalul anului 2018 şi va fi primul autovehicul Citroën care beneficiază de sistem hibrid plug-in spre finalul anului 2019.

Venind în întâmpinarea preferinţelor clienţilor, care nu mai doresc să-şi sacrifice confortul pentru a obţine imaginea dorită, Citroën se mută pe segmentul SUV-urilor, o piaţă în creştere reprezentând un sfert din vânzările auto de la nivel mondial, oferind automobiliştilor o soluţie alternativă. Marca adaugă caracterului aspiraţional al caroseriei modelului o experienţă inedită în materie de confort la bord. Citroën îşi demonstrează astfel capacitatea sa de a reafirma, pe plus faţă de identitatea sa unică, un confort de referinţă deschizând calea unei noi generaţii de SUV-uri inspirate de clienţi.

Personalitate puternică

O maşină cu personalitate puternică, noul SUV C5 Aircross se remarcă prin apariţia unică, dinamică şi încrezătoare. Cu o lungime de 4,50 metri, robust şi cu linii puternic evidenţiate şi evitând aroganţa într-un mod echilibrat, noul model se remarcă pe segmentul SUV-urilor prin liniile sale fluide şi elementele grafice puternice precum Airbump®, diametrul mare al roţilor de 720 mm, garda la sol de 230 mm şi bare transversale distinctive. La interior, senzaţia de putere şi spaţiu te cuprinde instant, datorită bordului robust, dezvoltat în plan orizontal, scaunelor confortabile a căror poziţie ridicată dă impresia că poţi domina drumul, consolei centrale înalte şi materialelor moi şi prietenoase.

Echipat cu motorizări eficiente şi performante pe benzină şi diesel care au între 130 şi 180 CP şi cu noua cutie de viteze automată EAT8, C5 Aircross va fi primul model Citroën care beneficiază de sistem hibrid plug-in (PHEV) la finalul anului 2019.

„Îmi face o deosebită plăcere să vă prezint noul SUV C5 Aircross SUV produs la Rennes, în Franţa şi care urmează să fie comercializat în aproximativ 92 de ţări din lume. Un SUV de nouă generaţie care completează gama Citroën recent reînnoită şi abordează segmentul crucial al SUV-urilor cu întreaga identitate a mărcii: design, confort, modularitate. Noul SUV C5 Aircross este noua emblemă Citroën şi un motor-cheie pentru creşterea internaţională a mărcii”, a declarat Linda Jackson, Director General Citroën.

Comments are closed.