Noul Citroën C4 Cactus va primi o tehnologie de propulsie electrică

Producătorul auto francez Citroën va lansa o nouă generație a modelului C4 Cactus în anul 2020 și va extinde această gamă cu ajutorul unei variante complet electrice.

SUV-ul compact va trece de la structura PF1 la noua arhitectură CMP (Compact Modular Platform) a grupului PSA, pe care se vor baza și viitoarele automobile Peugeot 208 și Opel Corsa.

Noua platformă a fost dezvoltată în așa fel încât să poată susține atât motorizări cu ardere internă, cât și sisteme electrice. Iar vicepreședintele global de marketing și comunicații ale companiei Citroën, Arnaud Belloni, a confirmat pentru revista Autocar că noul C4 Cactus va fi primul model electric inclus în portofoliul mărcii după citadina C-Zero.

Noul C4 Cactus va prelua din elementele de design ale conceptului Cxperience, dezvăluit în 2016, va dispune de scaune mai confortabile și un interior mai rafinat și va putea fi echipat cu numeroase unități pe benzină PureTech sau diesel BlueHDI.

Înainte de lansarea derivatei electrice a noului SUV C4 Cactus, Citroën va prezenta în 2019 două concepte noi, primul dintre ele urmând a debuta la Salonul Auto de la Geneva, în luna martie, pentru a celebra centenarul mărcii.

Comments are closed.