Noul Citroën C4 Cactus – Ultra-confortabil, personalitate unică

Noul C4 Cactus aduce un aer de prospeţime pentru segmentul hatchback, asociind personalitatea unică a sa cu confortul vârfului de gamă, C4. De asemenea, statutul modelului a fost amplificat prin adăugarea unor elemente esenţiale pentru segment, inclusiv douăsprezece sisteme de asistenţă la condus, trei tehnologii pentru conectivitate, motoare care dezvoltă până la 130 CP şi un stil prestigios.

Noul C4 Cactus păstrează trăsăturile esenţiale ale modelului C4 Cactus: atitudine unică şi originalitate prin echilibrul general şi formele sale generoase. Modelul îşi schimbă totuşi stilul pentru a se adapta la codul hatchback-urilor compacte, îmbunătăţindu-şi statutul şi adăugând o notă suplimentară de puritate.

Acesta dispune de o nouă parte frontală, care integrează noile lumini de zi cu tehnologie LED în continuarea simbolului mărcii ce se întinde pe întreaga lăţime a maşinii, proiectoarele mai ascuţite subliniate de inserţii negre lucioase şi o bară de protecţie în culoarea caroseriei. În partea din spate, hayon-ul este evidenţiat de noile lămpi spate cu LED şi efect 3D, care lărgesc designul autovehiculului, oferind un aer mai modern.

Aspectul dinamic al maşinii este amplificat şi de jocurile laterale. Aripile Noului C4 Cactus găzduiesc noul design Airbump®, mai subţire şi fixat în partea inferioară, pentru a se adapta stilului hatchback, asigurând în acelaşi timp o protecţie permanentă a caroseriei. Noul model este un hatchback compact, în mod categoric proaspăt şi diferit, în acelaşi timp modern şi cu prestanţă, capabil să seducă un număr cât mai mare de clienţi.

Cu liniile sale pure şi monolite, Noul C4 Cactus prezintă un design fluid şi echilibrat, dinamic şi fără agresivitate, care nu exagerează în materie de linii de stil. Continuitatea neîntreruptă a părţilor din faţă, laterale şi spate oferă impresia de armonie şi rafinament, în serviciul unui stil puternic şi distinctiv. Silueta monolită a caroseriei şi curbele fluide păstrează elementele grafice puternice concentrate pe funcţionalitate şi în deplină concordanţă cu limbajul stilistic al Citroën.

Noul C4 Cactus dispune de o planşă de bord joasă, cu nuanţe rafinate şi un design orizontal, în care par că plutesc tableta tactilă centrală şi display-ul în totalitate digital care prezintă informaţii esenţiale. Interfaţa 100% digitală oferă o poziţie de condus aerisită şi conectată, comenzile fiind grupate în jurul tabletei de 7 inch cu ecran capacitiv ca dotare standard. Habitaclul, pur şi degajat, inspiră imediat un sentiment de uşurinţă şi plăcere.

Suspensii cu amortizoare hidraulice progresive

Noul C4 Cactus inaugurează, după C5 Aircross în China şi pentru prima dată în Europa, suspensiile cu Amortizoare Hidraulice Progresive ™ (PHC), o inovaţie Citroën care va fi implementată pe viitoarele modele din gamă. Expertiza Citroën în domeniul suspensiilor este incontestabilă. Timp de 98 de ani, confortul suspensiilor s-a aflat în genele mărcii franceze.

Pentru un plus de relaxare, scaunele faţă din Noul C4 Cactus sunt dotate cu spumă de densitate mare care îmbunătăţeşte confortul. Această spumă asigură în timp un confort optim, evitând efectul de tasare după un număr mare de ore petrecute la volan, dar şi de uzură a scaunelor după mai mulţi ani de utilizare.

Cu Noul C4 Cactus, Citroën îşi confirmă ofensiva pe teritoriul confortului, prin introducerea a două elemente exclusive, dezvoltate ca parte din programul Citroën Advanced Comfort® : suspensiile cu Amortizoare Hidraulice Progresive ™ în premieră europeană şi scaunele Advanced Comfort în premieră mondială. Noul C4 Cactus oferă astfel un confort inegalabil accesibil unui număr cât mai mare de clienţi, bazându-se pe know-how-ul mărcii în materie de bunăstare la bord”, susţine Xavier Peugeot, directorul de Planificare Produs din cadrul Citroën.

Izolarea acustică este esenţială pentru confortul la bord. Noul C4 Cactus a beneficiat de un proiect global în materie de acustică: geamuri mai groase, încapsularea lunetei, îmbinări de etanşare în jurul tuturor panourilor de deschidere, parbriz acustic şi mai mult material pe peretele despărţitor şi podea. Noul C4 Cactus propune pasagerilor o izolare optimizată faţă de drum, inclusiv un zgomot de rulare şi un zgomot aerodinamic reduse şi o izolare substanţial îmbunătăţită pentru blocul motor şi podea.

Beneficiind de toate componentele programului Citroën Advanced Comfort®, Noul C4 Cactus este primul model din Europa care prezintă progrese tehnologice în serviciul unui confort modern şi global. Pasagerii călătoresc cu uşurinţă şi relaxare datorită celor douăsprezece sisteme de asistenţă la condus şi celor trei tehnologii pentru conectivitate.

Şapte motorizări eficiente şi performante

Noul C4 Cactus beneficiază de motorizări care asigură o performanţă  superioară. Combinaţia dintre platforma uşoară şi eficientă şi motoarele de ultimă generaţie amplifică plăcerea de a conduce. Gama de motorizări este una largă şi perfect adaptată pentru un condus în mediul urban, deplasări de week-end sau destinaţii mai îndepărtate.

Noul C4 Cactus este dotat cu motor PureTech de 3 cilindri pe benzină echipat cu ultimele tehnologii pentru o mai bună reacţie, un consum redus de combustibil şi o reducere a nivelului de emisii (International Engine of the Year 2015, 2016 şi 2017 pentru versiunile PureTech 110 şi PureTech 130) şi cu motoare diesel BlueHDi care conferă ocupanţilor o senzaţie de plăcere la bord, precum şi posibilitatea de a face economie şi de a respecta mediul.

Comments are closed.