Noul Audi Q5 Sportback este așteptat să debuteze în acest an

În cursul săptămânii trecute, compania germană Audi a comunicat rezultatele financiare aferente anului anterior și a oferit o serie de detalii cu privire la planurile pe care le va pune în aplicare în viitorul apropiat. Printre aceste informații s-au aflat și denumirile câtorva dintre modelele noi sau actualizate care vor fi dezvăluite în 2020.

Primul dintre automobilele vizate va fi micul crossover Q2, care va primi un facelift în acest an, în așa fel încât designul său să fie adus pe aceeași linie cu stilul implementat deja în cazul vehiculelor de dimensiuni mai mari, notează publicația Motor1.com.

De asemenea, președintele consiliului de administrație al mărcii Audi, Bram Schot, a confirmat oficial că anul 2020 va aduce și lansarea SUV-ului Q5 Sportback, al cărui scop va fi acela de a concura în mod direct cu Mercedes-Benz GLC Coupé și BMW X4. Se așteaptă ca opțiunile de motorizare să fie similare celor utilizate de varianta standard a modelului Q5 și să includă un propulsor de 2 litri, cu patru cilindri, capabil să dezvolte 252 CP și un cuplu maxim de 370 Nm, alături de o transmisie automată cu șapte rapoarte.

Mai mult decât atât, portofoliul companiei germane va fi completat în acest an de patru vehicule noi cu propulsie plug-in hybrid, la care s-ar putea adăuga noul S3 Sportback și versiunea de serie a mașinii electrice e-tron GT. În total, Audi va lansa aproximativ 20 de automobile noi în 2020, inclusiv cinci modele electrice.

Comments are closed.