Noua Mazda CX-5 – Să conducem, să ne bucurăm împreună

Experimentează noile dimensiuni ale plăcerii condusului cu noua Mazda CX-5. Cu un design complet nou la interior şi la exterior, cel mai recent model al SUV-ului de dimensiuni compacte este confortabil şi plăcut atât pentru şofer, cât şi pentru pasageri. Concepută şi construită pentru a celebra plăcerea condusului, noua Mazda CX-5 oferă tuturor celor din maşină o senzaţie intensă, specifică Jinba Ittai, caracterizată de o comuniune perfectă cu maşina.

Graţie designului KODO evoluat şi unei măiestrii de neegalat, exteriorul atrăgător emană forţă şi cutezanţă în noua culoare strălucitoare Roşu Soul Crystal, în timp ce habitaclul spaţios, centrat pe şofer, este liniştit, cu finisaje atent lucrate, şi extrem de confortabil pentru toţi pasagerii. Fiind dotat cu tehnologia avansată de siguranţă i-ACTIVSENSE, permite tuturor să se relaxeze şi să se bucure de aventură.

Noul CX-5 este disponibil, la fel ca şi generaţia anterioară, în cinci niveluri de echipare - Emotion, Challenge, Attraction, Revolution şi Revolution Top, în combinaţie cu motorizări pe benzină sau diesel şi transmisie manuală sau automată. Noua versiune include standard faruri LED cu spălător, pilot automat, banchetă spate cu spătar ajustabil, asistent inteligent avansat de frânare în oraş (SCBS) şi sistemul unic Mazda G-Vectoring Control, destinat îmbunătăţirii comportamentului maşinii în viraje. În funcţie de nivelul de echipare, clienţii vor beneficia de volan încălzit, parbriz degivrat în zona ştergătoarelor, jante de aliaj de 19 inch, sistem audio premium Bose® cu 10 difuzoare, ecran color tactil de 7 inch, centru de comandă HMI, pachet complet de lumini LED, precum şi smart key sau cameră video pentru marşarier şi senzori parcare faţă-spate. În plus, varianta Revolution Top include numeroase elemente de confort şi siguranţă: scaune faţă reglabile electric şi scaun şofer cu memorie, tapiţerie din piele, scaune spate încălzite, pilot automat cu funcţie de oprire completă Stop&Go (doar pentru transmisie automată) şi head-up display color cu proiecţie pe parbriz.

Măiestrie artizanală

Exteriorul îndrăzneţ, care urmăreşte conceptul de „duritate rafinată”, sporeşte personalitatea distinctă a noului CX-5, în timp ce recent dezvoltata culoare a caroseriei Roşu Soul Crystal întăreşte limbajul de design KODO - sufletul mişcării. Roşu Soul Crystal este o variantă optimizată a culorii Roşu Soul, oferind o transparenţă mai proaspătă şi radiantă, cu 20 % mai multă saturaţie de culoare şi cu 50% mai multă profunzime.

Habitaclul de calitate superioară, centrat pe şofer, creează senzaţia de deschidere, integrare şi confort pentru şofer şi pasageri. Măiestria artizanală se face remarcată la nivelul fiecărui detaliu. Conceput în jurul priorităţilor şoferului, cu comenzi ergonomice şi un volan cu design nou, interiorul spaţios şi luxos este un loc în care te poţi relaxa confortabil, bucurându-te de senzaţia controlului absolut. Pasagerii se vor relaxa imediat în scaunele din spate încălzite, cu poziţie ajustabilă pentru călătoriile lungi. Toată lumea se va bucura de noul sistem de sonorizare Bose® cu 10 difuzoare şi de MZD Connect, sistemul avansat de infotainment.

Atunci când conduci o Mazda, nu eşti niciodată singur. Maşina şi şoferul, în perfectă armonie. Asemenea calului şi călăreţului, trăieşti un sentiment de comuniune pe care Mazda îl numeşte „Jinba Ittai”. Atunci când uniunea este atinsă condusul devine o plăcere, o relaţie pură, intuitivă, ce creează o contopire de nedescris.

O nouă generaţie a sistemului de tracţiune integrală

Modelul este disponibil cu mai multe variante de motorizare: benzină SKYACTIV-G de 2 litri, care livrează 165 CP în varianta cu tracţiune faţă, respectiv 160 CP cu tracţiune integrală, şi un propulsor diesel SKYACTIV-D de 2.2 l în două derivate, de 150 şi 175 CP. Toate motoarele pot fi conectate la variante îmbunătăţite ale transmisiilor SKYACTIV-MT şi SKYACTIV-Drive, ambele cu şase trepte. CX-5 vine şi cu o nouă generaţie a sistemului de tracţiune integrală i-ACTIV, care utilizează un nou tip de rulmenţi pentru a optimiza performanţele. Modelul preia de la varianta curentă sistemul i-STOP, iar de la Mazda6 sistemul i-ELOOP, de captare a energie de frânare, ambele contribuind semnificativ la reducerea consumului. Sistemul i-ACTIV 4x4 de la Mazda îţi conferă un control mai bun la acceleraţie, în viraje, la frânare şi în condiţii de drum alunecos. Sistemul ajustează cuplul transmis pe roţile din spate pentru a crea aderenţă şi pentru o experienţă de condus în condiţii de stabilitate şi siguranţă. Folosind 27 de senzori, tracţiunea integrală i-ACTIV intră în funcţiune doar atunci când ai nevoie de ea şi ajustează cuplul de 200 de ori pe secundă pentru a crea acea senzaţie unică, specifică Jinba Ittai.

Mazda CX-5 prezintă o gamă extinsă de sisteme îmbunătăţite din tehnologiile i-ACTIVESENSE. Alături de sistemul de alertă şofer (DAA), sistem monitorizare unghi mort (BSM), sistem de avertizare la deplasarea în marşarier (RCTA) şi sistem de asistenţă la depăşirea benzii de rulare (LAS), noul sistem Mazda Radar Cruise Control (MRCC) cu funcţia Stop and Go şi faruri LED adaptive (ALH) cu posibilitatea de a controla cele 12 LED-uri, iar sistemele Advanced Smart City Brake Support (Advanced SCBS) şi Traffic Sign Recognition (TSR), cu avertizare sonoră şi vizuală, sunt disponibile în premieră pe CX-5.

Tehnologie avansată

Conceput şi construit pe baza tehnologiei SKYACTIV avansate, acest SUV compact obţine performanţe remarcabile privind consumul de combustibil şi emisii de CO2 pornind de la 132 g/km. A fost introdus un nivel de confort în timpul călătoriei şi o manevrabilitate superioare graţie şasiului îmbunătăţit şi G-Vectoring Control. Monitorizând direcţia, viteza vehiculului şi poziţia pedalei de acceleraţie, G-Vectoring Control reacţionează în milisecunde pentru o manevrabilitate şi o direcţie mai bune, conferind senzaţia unei conexiuni superioare între şofer şi maşină. Folosind 27 de senzori, tracţiunea integrală i-ACTIV intră în funcţiune doar atunci când ai nevoie de ea şi ajustează cuplul de 200 de ori pe secundă pentru aderenţă ideală. Toate aceste calităţi te ajută să ai o senzaţie de control şi de încredere la volan, astfel încât să te bucuri de performanţele fenomenale ale noii Mazda CX-5.

Folosind tehnologiile avansate de siguranţă i-ACTIVSENSE, noua Mazda CX-5 creează o senzaţie de plăcere la volan în orice condiţii. Camerele şi senzorii integraţi identifică potenţialele pericole din timp pentru a reduce riscurile şi pentru a-ţi menţine atenţia concentrată prin intermediul afişajului activ de conducere, care proiectează pe parbriz informaţii importante pentru şofer. Asistentul de frânare inteligent pentru oraş cu recunoaşterea semnelor de circulaţie, controlul vitezei de croazieră cu radar, farurile adaptive cu LED şi multe alte inovaţii în domeniul siguranţei creează plăcere la volan în orice condiţii, protejându-te atât pe tine, cât şi pe familia ta.

Maşinile mai uşoare sporesc plăcerea la volan şi economisesc combustibil. CAROSERIA SKYACTIV a noii Mazda CX-5 are greutatea cea mai mică şi mai sigură din clasa sa. Îmbunătăţirile aduse suspensiei, izolării fonice şi ŞASIULUI SKYACTIV creează o senzaţie de linişte, rafinament şi confort în timpul deplasării.

Comments are closed.