Noua mașină sport din portofoliul Maserati se va numi MC20

Mult așteptata mașină sport cu propulsie electrică din gama companiei italiene Maserati va purta denumirea MC20. Numele reprezintă o prescurtare a sintagmei „Maserati Corse 2020” și are rolul de a celebra revenirea mărcii în lumea curselor auto.

Modelul MC20 a fost dezvoltat în cadrul Maserati Innovation Lab și va fi asamblat în incinta uzinei Viale Ciro Menotti din Modena. Dezvăluirea oficială este programată să aibă loc la sfârșitul lunii mai, tot la Modena, pentru a semnala începutul unei noi etape în istoria brand-ului Maserati.

MC20 reprezintă o evoluție naturală a mașinii sport MC12, prin intermediul căreia firma italiană și-a celebrat întoarcerea în curse auto în 2004, după o pauză de 37 de ani. MC12 a câștigat 22 de competiții în perioada 2004 - 2010, fiind vorba inclusiv despre trei victorii în cadrul cursei de 24 de ore de la Spa.

Automobilul MC20 va fi construit la Modena, acolo unde Maserati efectuează numeroase modificări în așa fel încât să pregătească linia de producție și pentru sistemul avansat de propulsie electrică instalat în structura noului model.

Compania italiană plănuiește să lanseze zece vehicule noi sau îmbunătățite în perioada 2020 - 2023. Printre ele se vor număra versiunile actualizate ale sedanului Quattroporte și SUV-ului Levante, alături de un nou SUV de clasă medie așteptat să debuteze anul viitor.

Comments are closed.