Noua Honda Civic Sedan – Pur și simplu captivantă

Redesenat complet şi reproiectat, noul Civic este simbolul spiritului inovativ şi al cercetărilor pentru o tehnică excelentă. Rezultatul este un vehicul cu personalitate unică şi spirit sportiv, un vehicul captivant, rafinat, confortabil şi sofisticat.

Disponibil în două tipuri de caroserii (hatchback şi sedan), incontestabil distinctiv, inconfundabil elegant şi sportiv, designul contemporan al noului Civic este o combinaţie unică de linii dramatice, sculpturale şi curbe line, atletice. Un vehicul proiectat să atragă atenţia şi, esenţial, un vehicul proiectat pentru dinamică şi pasiune.

Noul Civic devine reperul în materie de lungime totală în segmentul C, Sedanul având un ampatament comparabil cu al precedentei generaţii de clasă medie, Accord (2700 mm vs. 2705 mm).

Noul Honda Civic prezintă două motoare noi supraalimentate pe benzină pentru a oferi putere şi economie de combustibil. Rafinatul şi puternicul 1.5 VTEC TURBO de 182 CP disponibil pe ambele caroserii, este echipat cu tehnologia Earth Dreams care oferă echilibrul perfect între performanţă şi eficienţă. Motorizarea poate fi combinată cu transmisia manuală cu 6 trepte sau cu noua şi performanta transmisie automată CVT.

În materie de siguranţă, Noul Civic stabileşte noi standarde prin prezenţa unei suite de tehnologii înglobate în sistemul Honda Sensing. Astfel, sistemul automat de frânare cu funcţie de detectare pentru pietoni, sistemul de avertizare a coliziunilor frontale, sistemul de menţinere a benzii de circulaţie, sistemul de asistare a menţinerii benzii de circulaţie cu intervenţie activă, Cruise Control Adaptiv Inteligent, Limitator de viteză inteligent, sistemul de recunoaştere a semnelor de circulaţie sunt oferite încă de la primul nivel de echipare.

Noul Civic este singurul model compact, inclusiv din segmentul premium care oferă în definiţie standard, de la primul nivel de echipare aceste tehnologii de siguranţă.

Cu poziţia ergonomică de conducere şi noul sistem de direcţie cu pinion dublu, Civic oferă un control excelent, pentru o experienţă de conducere captivantă. Suspensia a fost reconfigurată pentru manevrabilitate dinamică şi dispune de un sistem independent Multi-Link pe spate şi suspensie MacPherson pe faţă. Fiecare detaliu al vehiculului a fost examinat şi regândit, proiectând un cadru nou mai uşor, din materiale rezistente la torsiune, pentru scăderea greutăţii, rigidizând mai mult caroseria şi sporind dinamica noului Civic.

Honda Civic beneficiază de o gamă vastă de tehnologii utile, ca noul şi inteligentul sistem multimedia Honda CONNECT cu ecran touchscreen de 7 inch şi navigaţie integrată, bancheta încălzită, trapa panoramică, amortizoarele controlate electronic şi noua frână electronică de parcare pentru a face fiecare călătorie mai plăcută.

Economul Civic

Cu un ADN sportiv şi cu un design modern, cea de-a zecea generaţie Honda Civic se adresează atât călătoriilor urbane, cât şi celor extra-urbane. Liniile exterioare o transformă pe Civic într-un sedan care se face remarcat în trafic. Interiorul noului Civic Sedan este realizat din materiale de calitate superioară şi totul este proiectat astfel încât comenzile să fie intuitive şi poziţionate la îndemâna conducătorului auto. Confortul automobilului este sporit, iar şoferul se poate bucura de un ecran configurabil în locul ceasurilor analogice.

Versiunea 1.5 V-TEC Turbo a Honda Civic Sedan are un consum de 5,8 litri/100 km în regim mediu mixt. Automobilul face faţă condusului sportiv, iar cei 182 de CP îşi fac treaba atunci când şoferul o cere. Motorul este lipsit de zgomot, ceea ce face din Honda Civic Sedan o maşină extrem de prietenoasă şi silenţioasă.

Siguranţă în standard? Honda Sensing

În versiunea standard, Civic Sedan pune la dispoziţia doritorilor sistemul Honda Sensing, care reprezintă una dintre cele mai avansate suite de tehnologii pentru siguranţă, proiectată pentru a-i proteja atât pe pasageri, cât şi pe conducătorul auto. Una dintre noutăţi este Road Departure Mitigation (RDM), o tehnologie ce utilizează o cameră montată între oglinda retrovizoare şi parbriz pentru a detecta marcajele benzilor de pe şosea. Dacă şoferii se apropie prea mult de benzi fără ca semnalizarea să fie activată, volanul va vibra pentru a-l atenţiona pe şofer că iese de pe traseu.

Comments are closed.