Noua generație Toyota Supra a fost prezentată oficial

După o îndelungă așteptare, iată că mașina sport Toyota Supra a ajuns acum la cea de-a cincea generație, compania japoneză alegând Salonul Auto de la Detroit pentru a expune, în premieră mondială, noul vehicul.

Modelul GR Supra a fost dezvoltat de divizia de performanță Gazoo Racing a producătorului auto nipon și păstrează structura promovată de versiunile anterioare, astfel că dispune de două locuri, motorul său a fost instalat în față și are un sistem de tracțiune spate.

Propulsia este asigurată de un motor turbo de 3 litri cu șase cilindri care livrează 335 CP și un cuplu maxim de 490 Nm în intervalul 1.600-4.500 rpm, însoțit de o transmisie automată ZF cu opt rapoarte. Datorită acestei configurații, accelerarea de la 0 la 100 km/h se realizează în 4,3 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Clienții din Europa vor primi în mod standard un diferențial activ, care va fi controlat cu ajutorul unui computer independent cu scopul de a monitoriza o multitudine de aspecte, inclusiv direcția, accelerația, frâna și viteza, pentru obținerea unei aderențe optime.

Noul automobil are 4.379 mm lungime, 1.854 mm lățime, 1.292 mm înălțime și ampatamentul de 2.470 mm. El beneficiază în mod standard de jante din aliaj cu diametrul de 19 inch, anvelope Michelin Pilot Super Sport ceva mai mari în spate decât în față și plăcuțe de frână Brembo.

Habitaclul este echipat cu scaune inspirate din cele folosite de mașinile de curse, tapițate cu Alcantara, iar bordul este poziționat relativ jos pentru a maximiza raza vizuală a șoferului și pasagerului din dreapta. În plus, Toyota a instalat la interior un volan cu trei spițe acoperit cu Alcantara, un instrumentar digital conectat la un display de 8,8 inch și un sistem multimedia operat prin intermediul unui touchscreen de 8,8 inch.

Asamblarea noului Toyota GR Supra se va desfășura în cadrul uzinei din Graz, Austria, alături de cea a noului BMW Z4, începând din vară. În primul an de producție, doar 900 de unități vor fi livrate pe teritoriul Europei.

Comments are closed.