Noua generație Opel Corsa se pregătește pentru debutul oficial

Constructorul auto german Opel a dat publicității o imagine prin intermediul căreia dezvăluie primele detalii de design ale celei de-a patra generații Corsa. Fotografia prezintă unul dintre faruri și anunță că mașina va putea fi echipată cu luminile inteligente IntelliLux LED Matrix.

Ca urmare a achiziției mărcilor Opel și Vauxhall de către grupul francez PSA, noul Corsa va fi susținut de arhitectura CMP, cea pe care se bazează și noul Peugeot 208. Această platformă va aduce o ușoară creștere a dimensiunilor exterioare și va permite crearea unui habitaclu mai spațios, precum și a unui portbagaj mai încăpător.

Totodată, se pare că noul Corsa va fi disponibil doar în forma de caroserie prevăzută cu cinci uși și va fi cu aproximativ 80-100 kg mai ușor decât predecesorul său. Opțiunile de motorizare ar urma să fie împrumutate de la Peugeot 208, iar printre ele se va număra o unitate diesel BlueHDi de 1,5 litri capabilă să dezvolte între 75 CP și 120 CP. Gama va include și propulsoarele pe benzină PureTech turbo de 1,2 litri și 1,6 litri.

Mai mult decât atât, noua generație Opel Corsa va beneficia și de o versiune cu propulsie complet electrică.

Comments are closed.