Noile versiuni Mercedes-Benz Clasa E Coupé și Cabriolet își fac debutul în industria auto

Mercedes-Benz anunță că a efectuat o serie de modificări asupra variantelor Coupé și Cabriolet ale Clasei E pentru a le spori atractivitatea și a le oferi un design actualizat. Noile mașini promit să fie mai dinamice, mai eficiente și mai concentrate pe latura emoțională decât predecesoarele lor, ele fiind așteptate să ajungă în showroom-urile din Europa începând din toamna acestui an.

Clasa E Cabriolet dispune de un plafon retractabil din material textil cu o structură formată din mai multe straturi pentru a genera o izolare fonică optimă la interior și a le permite ocupanților să se bucure de un confort ridicat indiferent de situație. Vehiculul promite să se adapteze perfect la toate anotimpurile și condițiile meteo deoarece le oferă clienților posibilitatea de a opta pentru tehnologia AIRSCARF, pentru încălzirea zonei gâtului, în combinație cu sistemul paravânt AIRCAP. Un număr de patru persoane pot călători în habitaclul spațios al modelului decapotabil, același număr de locuri fiind oferit și de versiunea coupé.

Modificările de design exterior se concentrează pe zona frontală a mașinilor în așa fel încât să le fie sporit rafinamentul. Caracterul dinamic este accentuat acum cu ajutorul farurilor care adoptă o formă ceva mai aplatizată și sunt prevăzute cu tehnologie LED chiar și în cazul echipărilor entry-level. Totodată, se observă noua grilă a radiatorului, aflată și ea printre dotările standard, precum și blocurile optice din spate alcătuite din câte două elemente.

La interior, stilul contemporan se combină perfect cu luxul sportiv. Toate detaliile sunt foarte bine proporționate și conturate prin linii atent definite. Se remarcă scaunele care promit să respecte cele mai înalte standarde de confort pe distanțe lungi, asigurând în același timp un suport excelent în situații de deplasare mai dinamică. De asemenea, noul volan inteligent se îmbină perfect cu sistemul multimedia MBUX însoțit de două ecrane cu diagonala de 10,25 inch în cazul echipării standard, pe care cumpărătorii le pot înlocui opțional cu unele de 12,3 inch. Mai mult decât atât, noile modele Clasa E Coupé și Cabriolet beneficiază de cea mai recentă generație de sisteme de asistență a șoferului, care promit să reacționeze rapid și inteligent atunci când reacțiile conducătorilor auto întârzie.

În materie de opțiuni de motorizare, gama noilor versiuni include un motor diesel cu patru cilindri capabil să dezvolte 145 kW (197 CP), care vine însoțit în premieră de un sistem mild-hybrid de 48-volți. Tehnologia EQ Boost este disponibilă și împreună cu propulsorul pe benzină cu șase cilindri, capabil să genereze 270 kW (367 CP) și un cuplu de 500 Nm în internalul 1.600-4.000 rpm.

Alături de versiunile standard Clasa E Coupé și Cabriolet, constructorul auto german a prezentat acum și noile variante Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ Coupé și Cabriolet. Actualizările de design sunt completate în acest caz de un motor twin-turbo de 3 litri electrificat, însoțit de o tehnologie EQ Boost care permite livrarea a încă 16 kW și 250 Nm pe lângă cei 320 kW (435 CP) și 520 Nm dezvoltați de unitatea termică.

Comments are closed.