Noile modele Lexus RC F și RC F Track Edition debutează la Detroit

Lexus aduce la cunoștința publicului din întreaga lume efectuarea unei serii de actualizări asupra coupé-ului RC F, prin care i se oferă performanțe îmbunătățite și un stil revizuit, precum și lansarea seriei limitate Track Edition.

Odată cu dezvăluirea versiunii RC F Track Edition, clienții se vor bucura de sentimentul premium furnizat de un automobil de stradă și capacitățile impresionante ale unui vehicul de circuit, în același pachet. Ediția specială îmbină luxul caracteristic mărcii Lexus cu abilitățile specifice mașinilor sport și anunță evoluția continuă a brand-ului de performanță „F” pentru a deveni un pilon din ce în ce mai important în strategia companiei nipone.

Coupé-ul Lexus RC F a primit o varietate de modificări, iar una dintre prioritățile inginerilor a fost aceea de a diminua greutatea vehiculului fără a afecta senzația de rafinament și soliditate. De asemenea, au fost făcute câteva îmbunătățiri la nivelul suspensiei și direcției pentru a transmite mai eficient puterea motorului V8 aspirat natural de 5 litri, care dezvoltă 457 CP și un cuplu maxim de 520 Nm la 4.800 rpm.

Varianta actualizată a modelului RC F este prevăzută cu o cutie de viteze automată cu opt rapoarte și beneficiază în mod standard de un sistem electronic Launch Control datorită căruia accelerarea de la 0 la 100 km/h se realizează în doar 4,5 secunde.

Totodată, RC F a trecut și prin câteva modificări subtile de design care au vizat, în principal, blocurile optice, barele de protecție și grila radiatorului.

De cealaltă parte, RC F Track Edition nu aduce doar o gamă de accesorii suplimentare, ci dispune de multiple actualizări menite să urce performanțele modelului japonez la un nivel superior. La fel ca în cazul automobilului standard, reducerea greutății a constituit o prioritate, astfel că RC F Track Edition cântărește cu aproximativ 70-80 kg mai puțin decât vehiculul predecesor. În plus, a fost obținută o îmbunătățire semnificativă a aerodinamicii și manevrabilității.

Lexus pune la dispoziția clienților ce comandă noua serie specială RC F Track Edition doar două nuanțe pentru caroserie – Ultra White și Nebula Matte Gray – scaune acoperite cu Alcantara și un habitaclu în care predomină culoarea roșie.

Noile modele Lexus RC F și RC F Track Edition vor intra în producție în martie 2019.

Comments are closed.