Nissan va transforma conceptul Ariya într-un crossover electric de serie

+-+

Marca japoneză Nissan a prezentat în cadrul ediției de anul trecut a Salonului Auto de la Tokyo un prototip electric denumit „Ariya”, prin intermediul căruia a oferit primele indicii referitoare la viitorul SUV bazat pe modelul Leaf. Noul vehicul este așteptat să ajungă pe piață cel mai târziu în anul 2022.

Potrivit designerului-șef al companiei nipone, Giovanny Arroba, conceptul Ariya este „o viziune realistă asupra viitorului”. „Nu este un concept suprarealist, așa că totul poate fi adus pe piață în viitorul apropiat”, a declarat Arroba pentru publicația britanică Autocar.

Nissan se mândrește cu rolul de lider în segmentul crossover, datorită modelelor Qashqai și Juke, producătorul auto făcând eforturi mereu pentru a veni cu soluții inovatoare și a lansa noi nișe de piață. „În acest caz ne-am dorit să avem un crossover electric frumos, funcțional și realist”, a adăugat Giovanny Arroba.

Versiunea de serie a conceptului Ariya se va baza pe arhitectura EVP, așa că va dispune de un interior spațios, cu numeroase tehnologii digitale și elemente sensibile la atingere. La exterior vor fi efectuate unele ajustări cu scopul de a permite producția în masă a vehiculului la costuri rentabile, motiv pentru care jantele cu diametrul de 21 inch vor fi înlocuite de altele ceva mai mici. În plus, mașina va fi echipată cu oglinzi convenționale și nu camere video retrovizoare deoarece această tehnologie încă nu este reglementată în toate regiunile din lume.

+++

Comments are closed.