Nissan și Infiniti vor prefigura o nouă generație de mașini electrice la Detroit

Directorul de design al companiilor japoneze Nissan și Infiniti a declarat că ambele mărci vor dezvălui câte un concept cu propulsie electrică în cadrul ediției de anul viitor a Salonului Auto de la Detroit, în luna ianuarie. Vehiculele vor avea rolul de a prefigura următoarea generație a tehnologiilor electrice implementate de cele două brand-uri.

Alfonso Albaisa a precizat că noile prototipuri vor marca o distanțare de automobilele din producția de serie, similară celei observate la conceptul Infiniti Q Inspiration. El nu a vrut să spună din ce segmente vor face parte aceste mașini, dar a mărturisit că Nissan și Infiniti ar urma să lanseze și alte concepte asemănătoare după câteva luni, în cadrul Salonului Auto de la Tokyo, informează publicația Autoblog.com.

Albaisa a adăugat că prototipurile expuse la Detroit ar putea utiliza tehnologia e-Power a companiei Nissan, formată din motoare mici, pe benzină, al căror rol este acela de a reîncărca bateriile, nu de a pune în mișcare roțile. De asemenea, vor fi instalate noi pachete de baterii, mai dense și mai subțiri.

Comments are closed.