Nissan prezintă cea de-a treia generație QashqaiDupă mai multe de 3 milioane de unități vândute în Europa începând din anul 2007, modelul Nissan Qashqai ajunge acum la cea de-a treia generație. Noul crossover își propune să respecte rețeta de succes implementată în cazul versiunilor anterioare, așa că beneficiază de un design elegant, finisaje de calitate și propulsoare eficiente pentru a garanta experiențe cât mai plăcute ale condusului.

Vehiculul se bazează pe arhitectura CMF-C, dezvoltată în cadrul alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, așa că aduce numeroase îmbunătățiri în materie de inginerie, inovație și tehnologii avansate. Stilul său a fost creat de către experții studioului de design din Londra, în timp ce de latura tehnică s-au ocupat specialiștii din Cranfield, Bedfordshire.

„Punctul de start pentru designul și dezvoltarea noului Qashqai a fost o analiză amănunțită a relațiilor pe care le-am avut cu toți clienții noștri în ultimii 13 ani. Acest lucru ne-a permis să le înțelegem nevoile și, în particular, să vedem ce apreciază la crossover-ul pe care îl utilizează și pe care se bazează în fiecare zi”, a declarat Marco Fioravanti, vicepreședintele Nissan Automotive Europe, responsabil de planificarea produselor.

Deși are multe în comun cu variantele precedente, noul Qashqai se mândrește cu un design mai modern și mai robust. Dimensiunile mașinii au înregistrat creșteri semnificative, cu scopul de a i se îmbunătăți stabilitatea și a da naștere unui interior mai spațios. La exterior, vehiculul reușește să se facă remarcat datorită grilei V-Motion de mari dimensiuni, accentelor cromate, farurilor înguste prevăzute cu tehnologie LED și luminilor de rulare pe timp de zi care imită forma unui bumerang. Clienții au la dispoziție 11 culori diferite pentru caroserie și pot opta, în premieră, pentru un set de jante din aliaj cu diametrul de 20 inch.

Habitaclul noului Qashqai stabilește și el standarde mai înalte în materie de design și utilitate. O atenție deosebită a fost acordată laturii ergonomice și calității estetice în așa fel încât clienții să se bucure de un rafinament superior. De asemenea, Nissan a instalat un sistem de infotainment însoțit de un ecran de înaltă rezoluție cu diagonala de 9 inch, compatibil cu aplicațiile Android Auto și Apple CarPlay. Un display TFT de 12,3 inch și un head-up display de 10,8 inch au rolul de a le oferi șoferilor cele mai importante informații referitoare la condițiile de navigație și starea vehiculului.

La capitolul motorizare, noua generație Nissan Qashqai va fi disponibilă și cu noul sistem de propulsie e-Power, pe lângă unitatea pe benzină 1.3 DiG-T prevăzută cu tehnologie mild-hybrid. În versiunea e-Power, automobilul vine echipat cu un motor pe benzină de 1,5 litri și o unitate electrică, pentru a dezvolta o putere combinată de 140 kW (echivalentul a 187 CP) și un cuplu maxim de 330 Nm. Unicitatea sistemului e-Power constă în faptul că propulsorul pe benzină este folosit doar pentru a genera energie electrică, roțile mașinii fiind puse în mișcare doar de unitatea electrică. În consecință, se obține o eficientizare a consumului de combustibil și o reducere semnificativă a emisiilor de CO2. Mai mult decât atât, la fel ca în cazul modelului electric Leaf, șoferii noului Qashqai pot profita de avantajele funcției e-Pedal, adică pot porni, accelera și decelera doar prin intermediul pedalei de accelerație.Comments are closed.