Nissan își propune să creeze un nou segment prin conceptul IMs

Brand-ul japonez Nissan prezintă la Salonul Auto de la Detroit conceptul IMs, care îmbină avantajele unui sedan de clasă premium cu stilul unui crossover, dând naștere astfel unui nou segment.

Vehiculul este prevăzut cu două motoare electrice, dispune de tracțiune integrală și dezvoltă 476 CP, alături de un cuplu maxim de 800 Nm. Propulsoarele sunt alimentate de un pachet de baterii de 115 kWh capabile să garanteze o autonomie de până la 600 km.

Nissan susține că designul exterior al conceptului IMs este inspirat din cel al gamei Z și beneficiază de o aerodinamică extrem de bună datorită plafonului cu formă fluidă, splitter-ului din față și eleronului prin care se continuă capota portbagajului. În plus, automobilul este prevăzut cu suspensie pneumatică adaptivă și jante din aliaj cu diametrul de 22 inch.

Habitaclul este la fel de spectaculos ca exteriorul, Nissan poziționând toate componentele trenului de rulare sub șasiu pentru a crea o podea complet plată. Cele două scaune din față pot fi rotite la 180 de grade, iar bordul integrează patru ecrane cu ajutorul cărora sunt controlate o multitudine de funcții, de la navigație până la climatizare.

Conceptul Nissan IMs se poate deplasa și autonom, moment în care volanul se retrage în interiorul bordului. În plus, camerele video și senzorii de la interior monitorizează expresiile faciale și postura șoferului pentru a stabili dacă este apt să conducă sau nu. În momentul în care percepe un nivel prea ridicat de oboseală, mașina este oprită.

Comments are closed.