Nissan confirmă că va lansa o nouă mașină sport care va purta emblema „Z”

În cadrul prezentării oficiale prin intermediul căreia și-a anunțat viitoarea strategie de produs, compania japoneză Nissan a confirmat că va lansa în scurtă vreme mult așteptatul succesor al mașinii sport 370Z.

Marca niponă va dezvălui 12 modele noi în următoarele 18 luni, iar unul dintre acestea va fi automobilul sport pe care îl va include în familia „Z”. Primele indicii despre acest vehicul au fost oferite cu ajutorul unei înregistrări video publicate pe canalul de YouTube al firmei.

Nu se știu deocamdată prea multe detalii despre noua mașină, dar publicația Motor1.com susține că punerea sa în mișcare va fi asigurată de un motor V6 twin-turbo de 3 litri, capabil să dezvolte peste 400 CP, pe care îl va împrumuta de la Infiniti Q60 Red Sport 400. În plus, tracțiunea va fi realizată în continuare de roțile din spate, iar clienții vor avea posibilitatea de a alege dintre o cutie de viteze manuală și o transmisie automată.

Înregistrarea video publicată de constructorul auto japonez se intitulează „NISSAN NEXT: From A to Z” și anunță lansarea unei game vaste de vehicule noi în următoarele luni, începând cu versiunea de serie a conceptului Ariya, continuând cu noul crossover Qashqai și terminând cu succesorul mașinii sport 370Z.

Comments are closed.