Nissan a demarat producția noului crossover Juke

+-+

Marca japoneză Nissan informează că a dat startul asamblării celui mai nou model Juke în cadrul uzinei sale din Sunderland, Marea Britanie, în urma unei investiții totale de aproape 100 de milioane de lire sterline.

Desenat, dezvoltat și construit în Marea Britanie, noul Juke se adresează în principal clienților din Europa, fabrica din Sunderland fiind singurul loc din lume unde este produsă cea de-a doua generație a acestui crossover compact.

„Suntem bucuroși să începem producția noului Juke. Milioanele de fani din Europa îl vor putea vedea în curând pe drumurile publice. Juke este o mare parte din istoria uzinei noastre și este un moment de mândrie să luăm parte la demararea asamblării celei mai noi generații. Echipele noastre de designeri și ingineri au făcut o treabă grozavă, iar echipa de producție va oferi mașina la cel mai ridicat nivel de calitate așteptat de clienții noștri”, a declarat Steve Marsh, vicepreședintele Nissan responsabil de producția desfășurată în Marea Britanie.

Noul Juke a fost lansat la aproape 10 ani de la debutul modelului original. Clienții noului crossover de segment B vor avea la dispoziție un motor turbo pe benzină DIG-T de 1 litru, cu trei cilindri, construit la Sunderland. Acest propulsor este capabil să genereze 117 CP cu un consum eficient de combustibil.

În plus, cea de-a doua generație Juke beneficiază de o tehnologie NissanConnect, un ecran de 8 inch, hotspot WiFi și funcție de recunoaștere vocală. Mai mult decât atât, sistemul ProPILOT asigură asistență asupra direcției, accelerației și frânării.

+++

Comments are closed.