Modelele electrice Volkswagen ID. primesc un nou pachet de actualizări software

Producătorul auto german Volkswagen anunță că își continuă procesul de transformare într-un furnizor de mobilitate orientat spre latura software a mașinilor pe care le dezvoltă, ca parte a strategiei „Accelerate”. Un nou pas important pentru atingerea acestui scop a fost efectuat acum, odată cu lansarea unui nou pachet de actualizări software over-the-air ce vizează toate modelele electrice din familia ID., adică ID.3, ID.4 și ID.4 GTX.

Inițial, noutățile tehnologice au fost disponibile ca parte a unui program de testare și doar pentru clienții care s-au înscris în lista „ID. First Movers Club”. Însă de beneficiile aduse prin intermediul pachetului „ID. Software 2.3” se vor bucura toți posesorii vehiculelor din gama ID. fără a fi nevoie să facă o vizită la un dealer autorizat pentru instalarea noilor funcții și optimizarea celor existente.

„Disponibilitatea la scară largă a actualizărilor over-the-air evidențiază capacitatea inovatoare a companiei Volkswagen și formează baza pentru o experiență digitală complet nouă”, a declarat Ralf Brandstätter, CEO-ul Volkswagen.

În viitor, compania plănuiește să ofere actualizări software la fiecare 12 luni pentru a optimiza funcționarea vehiculelor și a îmbunătăți experiența clienților. Aceste inovații sunt dezvoltate în strânsă colaborare cu firma CARIAD.

„Noile actualizări sunt o parte importantă a mașinii digitale și conectate. Ele vor deveni o normalitate pentru clienții noștri, așa cum s-a întâmplat și cu smartphone-urile. Dezvoltarea de software este iterativă și rapidă. Lucrăm în cicluri scurte, la fel ca o firmă de tehnologie și le oferim noutăți clienților noștri la intervale scurte”, a precizat Thomas Ulbrich, membru în consiliul de administrație al companiei Volkswagen, responsabil de activitățile de dezvoltare tehnică.

Una dintre noile funcții aduse de pachetul „ID. Software 2.3” vizează tehnologia ID. Light, în sensul că banda luminoasă aflată în partea de jos a parbrizului îi oferă șoferului o serie de informații ce pot ajuta la economisirea de energie sau în deplasările pe durata cărora este activat sistemul Active Cruise Control. În plus, a fost îmbunătățită capacitatea camerei video multifuncționale de procesare a imaginilor pentru recunoașterea mai rapidă a motocicletelor și a celorlalți participanți la trafic, în special pe timp de noapte. De asemenea, grafica sistemului de infotainment a fost modificată în așa fel încât să devină mai intuitivă.Comments are closed.